Ljubljana, 2020 – Victor Cruz se je pridružil jutranjim novicam kanala E!, Pop of the Morning, kot je objavila televizijska mreža. Nekdanja zvezda ameriškega nogometa bo vodila oddajo ob 8. uri od torka  do sobote. »Pripravljam se še na eno potovanje z E! Entertainmentom v oddaji z naslovom „Pop of the Morning” vsak delovni dan,« je dejal Cruz v izjavi svojim oboževalcem. „Navdušen sem, da bom začel z novo življenjsko pustolovščino in da me boste videli v drugačni luči. Zato me poglejte na kanalu E!”

Cruz je odraščal v Patersonu v New Jerseyju in je bil državni lovilec (receiver) Paterson Catholic High School, nato pa je s Cougarsi osvojil državno prvenstvo. Po končani srednji šoli je Victor sprejel štipendijo na Univerzi v Massachusettsu (University of Massachusetts), kjer je dosegel še večji športni uspeh in bil uvrščen na visoko 13. mesto v NCAA (Nacionalna atletska liga kolidža) za pretečene jarde na tekmo.

Leta 2010 je kot prosti strelec brez matičnega kluba poskrbel, da z impresivno igro pride na veliki seznam Giantsovih 53 rednih igralcev. Sezono 2011 je končal z enosezonskim franšiznim rekordom v ‘lovilskih’ jardih, Associated Press pa ga je imenoval za All-Pro drugoligaša. Victor je osvojil tudi rekord NFL-ja za najdaljšo igro pri sprejemih 99 jardov, kjer je dosegel touchdown in bil eden zaslužnih za zmago Giantsov nad Patriotsi v Super Bowl XLVI.

Cruz svoj čas posveča tudi številnim dobrodelnim organizacijam in je aktiven filantrop. Leta 2014 je ustanovil fundacijo Victor Cruz, ki otroke spodbuja k telesni aktivnosti, se osredotoča na pripravo na fakultete, finančno pismenost in STEM programiranje. Leta 2016 je njegova fundacija v partnerstvu z Boys & Girls Club of America zagnala in izvedla program “Znanost v športu”. Ta učni načrt omogoča učencem dostop do učnega načrta STEM, hkrati pa jih poučuje znanosti na področju ameriškega nogometa, saj se nanaša na NFL.

Glejte Pop of the Morning ob delavnikih, od torka  do sobote ob 8. in 14. uri!

JASMINA LATINOVIĆ