Bled (Slovenija) in New York (ZDA), 30. januar 2020: Odbor Združenih narodov za odgovorno poslovno izobraževanje PRME, ki združuje več kot 800 poslovnih šol in univerz iz celega sveta, je razglasil IEDC-Poslovno šolo Bled za PRME šampiona.

Odbor UNGC PRME (The Principles for Responsible Management Education – Načela odgovornega poslovnega izobraževanja) deluje od leta 2007 in združuje več kot 800 poslovnih šol in univerz iz celega sveta. Nastalo je na pobudo največje globalne mreže za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj gospodarskih subjektov United Nations Global Compact, s sedežem v New Yorku. Glavni ustanovitelj UNGC PRME je bivši generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon. Odbor UNGC PRME temelji na univerzalnih vrednotah in načelih, katerih skupni cilj je spodbuditi poslovne šole k vključevanju konceptov trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti v svoje izobraževalne in raziskovalne dejavnosti.

Odbor Združenih narodov za odgovorno poslovno izobraževanje vsako leto med vsemi podpisniki izbere t.i. PRME Champions, ki služijo kot zgled in dobre prakse drugim izobraževalnim ustanovam po celem svetu. Letos je odbor med šampione umestil 36 poslovnih šol iz 20 držav. IEDC-Poslovna šola Bled je tudi tokrat edina poslovna šola s statusom šampiona v regiji srednje Evrope. Prvič je IEDC-Poslovna šola Bled dobila status PRME šampiona leta 2016.

IEDC-Poslovna šola Bled dosledno upošteva prizadevanja za odgovorno voditeljstvo na globalni ravni že od svoje ustanovitve leta 1986, pri čemer je  etika že več kot 25 let vključena v redni del študijskega programa, od leta 2008 je na IEDC aktivna Coca-Colina katedra za trajnostni razvoj, od leta 2018 pa je IEDC ena od ustanoviteljic inštituta WISE (World Institute for Sustainability and Ethics in Rising Economies), globalnega inštituta za trajnost in etiko s poudarkom na rastočih gospodarstvih.

Več informacij, vključno s seznamom vseh PRME šampionov.

Foto: IEDC-Poslovna šola Bled

IEDC-POSLOVNA ŠOLA BLED