Šport

SPOROČILO ZA JAVNOST – PREDAVANJE – 120 LET ZVEZE MARIBORSKIH ŠPORTNIH DRUŠTEV BRANIK

 

Lokalni in nacionalni mediji

Zveza mariborskih športnih društev Branik, 120 let, zgodovina društva, šport, šport v Mariboru in Sloveniji

 

 

Spoštovani,

 

Vljudno prosimo za objavo informacije o predavanju z naslovom »Zgodovinski sprehod skozi 120 let Branika«, ki bo naslednji četrtek, 6. februarja 2020 ob 11. uri v Narodnem domu v Mariboru. Vabilo v obliki slike je priloženo.

 

Prav v Narodnem domu je bila 5. septembra 1900 podpisana ustanovna listina prvega slovenskega športnega društva v Mariboru z imenom Športno društvo Maribor. Zveza mariborskih športnih društev Branik je pravni naslednik Športnega društva Maribor, ki je svoje ime v 120. letni zgodovini menjal petkrat. Predavanje o zgodovini tega izjemnega društva in njegovih članic in članov bo izvedel dr. Tomaž Pavlin, Katedra za družboslovne in humanistične vede, Fakulteta za šport. V kratki napovedi predavanja pravi, da se je »na predvečer izteka starega stoletja napovedovalo kopico novitet, ki bodo spremenile ali pa se ustalile v modernem življenju. In med novitetami je bil vse bolj šport, ki je v začetku 20. stoletja dobil svoje domovinstvo tudi med mariborskimi Slovenci. Vendar če pogledamo bolj podrobno, le ni bil čista noviteta, pač pa je imel že nekaj desetletne korenine. A zdaj so jih ljubitelji iz družabnih pretopili v resnejše, v društveno obliko in preko Športnega društva Maribor, pozneje prek I.SSK Maribor pa Fizkulturnega kluba Maribor, Poleta in končno Branika tlakovali športno mariborsko tradicijo, ki v letošnjem letu praznuje svečano 120 letnico.«

 

Hkrati s prošnjo o objavi informacije o predavanju v vaših medijih, vas obveščamo, da bomo v četrtek, 6. februarja 2020 eno uro pred predavanjem, to je ob 10. uri v Narodnem domu v Mariboru pripravili novinarsko konferenco z napovedjo celoletnega praznovanja te častitljive obletnice. Vabilo na novinarsko konferenco sledi v začetku prihodnjega tedna.

 

Najlepša hvala za pomoč pri širjenju informacije o predavanju, ki je zagotovo zanimivo za širši krog ljudi. V primeru kakršnihkoli vprašanj nas prosimo kontaktirajte.

 

Prijazen športni pozdrav!

 

Dr. Martina Rauter

PR & marketing ZMŠD Branik

051 365 443

30. 1. 2020

Avtor

Administrator