Ljubljana, 29. januar 2020 – Ljubljansko občinstvo je v dveh polnih dvoranah Koloseja na pot po slovenskih kinematografih pospremilo film Vsi proti vsem režiserja in scenarista Andreja Košaka. Politični triler, ki se dogaja v izmišljenem kraju Rovte pod idiličnimi Alpami in govori o demokraciji, volilnih prevarah in razkrajanju družbenih vrednot, je bil deležen toplega sprejema ljubljanskega občinstva. Film, ki drži pozornost gledalca in platna obarva z intenzivnim filmskim doživetjem, bo 30. januarja prikazan še v Mariboru, nato pa prihaja na redni spored kinematografov po celi Sloveniji.

»Ustvarili smo komunikativen film, ki ga je ljubljansko občinstvo toplo pozdravilo enako kot občinstvo v Kamniku pred tremi dnevi. Mnenja gledalcev so zelo pozitivna in prepričani smo, da bo film zadovoljil okus širše slovenske javnosti,« je ob začetku predvajanja filma v kinematografih povedal producent Zoran Dževerdanović.

»Prvi odzivi so odlični. Cela ekipa je dala svoj maksimum in sedaj je na slovenskemu občinstvu, da poda svoje mnenje. Če pogledamo še malo v prihodnost, nas čaka pot po filmskih festivalih, začnemo pa marca na 48. Mednarodnem filmskem festivalu FEST 2020 v Beogradu,« je svoje misli po premieri strnil režiser in scenarist Andrej Košak.

Občinstvo je imelo priložnost pozdraviti ustvarjalce, pogovor z njimi po projekciji pa je vodil Toni Cahunek. Premiere so se udeležile številne znane osebnosti iz sveta kulture, politike in gospodarstva. Dodatni razlog za dobro razpoloženje pa je bila praznovanje rojstnega dne Jerneja Kuntnerja, enega od protagonistov filma. V glavni vlogi nastopa Vlado Novak, dobitnik nagrade Bert za življenjsko delo, družbo pa mu delajo Iva Krajnc Bagola, Silva Čušin, Aleksandra Balmazović, Valter Dragan, Peter Musevski, Rok Vihar, Jernej Kuntner, Jure Ivanušič, Uroš Potočnik, Blagoj Veselinov in drugi.

Producent filma, ki je bil posnet v 30 snemalnih dni na lokacijah v Kamniku in Ljubljani, je Zoran Dževerdanović (BladeProduction), koproducenti filma pa so RTV Slovenija, Mind Production, Motion, Studio Ritem in Daiga. Projekt so sofinancirali Slovenski filmski center, HAVC ter Filmska agencija Severne Makedonije. Tehnične storitve je ponudil Viba film, distributer pa je Fivia. Poleg režiserja in scenarista Andreja Košaka so svoj ustvarjalni prispevek dali še Jason Mann (direktor fotografije), Kristian Sensini (avtor glasbe), Martin Ivanov (motaža), Sanja Vatić (scenografija), Ines Atman in Suzana Tkalčec (kostumografija) Borut Berden (oblikovalec zvoka), Lija Ivančič (maskerka) ter mnogi drugi.

Foto: Željko Stevanič

ALMIR FLISAR