Gospodarstvo

Podeljeni znaki odličnosti v gradbeništvu 2020

Foto: OZS

 

 

Ljubljana, 1. 2. 2020 – V okviru strokovnega srečanja gradbenih sekcij pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki se je v soboto zaključilo v Portorožu, so podelili enajst znakov odličnosti v gradbeništvu 2020. Znak odličnosti v gradbeništvu so prejela podjetja iz gradbene dejavnosti, ki izpolnjujejo najvišja merila poslovne odličnosti, dosegajo uravnotežene rezultate poslovanja, delujejo družbeno odgovorno in stremijo k razvoju ter visoki kakovosti izdelkov in storitev.

 

Zlate znake odličnosti v gradbeništvu 2020 so prejela podjetja Žiher d.o.o. iz Moškanjcev pri Ormožu, Ekopleskar d.o.o. iz Maribora, Teskro d.o.o. iz Komende, Libela, Gašper Petkovšek s.p. iz Vrhnike, MGS Plus d.o.o. iz Ljubljane, Matija Borovnik s.p. iz Vitanj pri Slovenskih Konjicah, Splošno mizarstvo Dušan Fidler s.p. iz Maribora, GIP Kodrič d.o.o. iz Leskovca pri Krškem, GP Keras d.o.o. iz Ljubljane, Žilj II Martin Prosen s.p. iz Ilirske Bistrice in GHS Projekt d.o.o. iz Ljubljane. V imenu OZS je znake predal Zoran Simčič, predsednik sekcije gradbincev pri OZS, ki je poudaril pomen znaka za prepoznavnost podjetij. ”Znak je tudi odraz vaše odličnosti poslovanja,” je še dejal.

 

Zlate znake odličnosti v gradbeništvu so letos prejeli štirje novinci, torej podjetja, ki so prvič pristopila v krog temeljitega preverjanja svoje poslovne in strokovne odličnosti.

 

Podjetje Žiher d.o.o. iz Moškanjcev pri Ormožu za dejavnost izdelave montažnih hiš.

Začetki družinskega podjetja Žiher segajo v leto 1983. Posledica pravilnih poslovnih odločitev je rast in razvoj podjetja, ki se danes poleg osnovnih dejavnosti uspešno ukvarja tudi s projektiranjem in gradnjo hiš. Žiher d.o.o. je družinsko podjetje, katerega začetki segajo v leto 1983. Podjetje odlikuje kakovost gradne, pravočasnost izvedbe in garancija. Ključne prednosti pa so tudi strokovno znanje zaposlenih, skrb za kupce, zadovoljevanje potreb trga in najboljše razmerje med kakovostjo uporabljenih materialov in ceno. Poleg Žiher hiš nudijo širok nabor storitev. Podjetje je namreč širše znano tudi po proizvodnji betonov, bencinskem servisu, gostinskih storitvah in še bi lahko naštevali. V zadnjem obdobju veliko pozornosti posvečajo proizvodnji in seveda postavljanju svojih montažnih hiš, ki jih proizvajajo v domačem okolju, montirajo pa po Sloveniji in tudi v tujini.  Vse po vrsti so estetskega in zanimivega videza, varčne in učinkovite, z veliko mero uporabnosti, ter vsekakor vredne zanimanja in nakupa. Znak odličnosti za podjetje Žiher je prevzel predstavnik podjetja dr. Boštjan Bizjak.

 

Podjetje Ekopleskar d.o.o. iz Maribora, za dejavnost slikopleskarstva in fasaderstva.

Podjetje, ki se ukvarja predvsem s slikopleskarskimi in fasaderskimi deli vodi Mladen Mihajlović, slikopleskarski mojster, ki je kot večina gradbenih podjetnikov pričel svojo kariero kot vajenec. Danes v podjetju, ki je najprej delovalo kot s.p., danes pa kot družba zaposluje okrog 50 delavcev. Podjetje je ustanovil 2001 in ga 2014 preoblikoval v gospodarsko družbo. Svoja dela izvajajo predvsem na novogradnjah, seveda pa se ne branijo tudi sanacij in obnov. Stremijo k visoki kvaliteti izvedb svojih del in zadovoljstvu naročnikov.

 

Podjetje Teskro d.o.o. iz Komende za dejavnost postavljanja ostrešij in krovskih del, izdelavo lesenih konstrukcij, ter izdelavo in montažo lesenih masivnih in skeletnih stavb.

Korenine tega uspešnega družinskega podjetja, ki ga zdaj vodi Igor Štebe, sega v leto 1952, ko je z obrtjo pričel njegov oče. Začel je izdelovati ostrešja, kocke za tlakovanje, za potrebe gradnje cest je začel z izdelovanjem lesenih barak. Kmalu pa se je lotil tudi izdelovanja lesenih hrastovih stopnic za stanovanjske hiše. Posebno skrb so v podjetju že od nekdaj namenjali vzgoji novih tesarskih mojstrov. V naslednjih letih in desetletjih je nabor ponudbe, obseg in razvoj samo še napredoval, še posebej, ko je obrt prevzel najmlajši sin Igor. Pred dobrimi desetimi leti pa so oglušujoče brnenje motornih žag v njihovi delavnici zamenjali drugačni glasovi. To so bili glasovi krožne žage, rezkarjev, svedrov, hidravlike in pnevmatike, ki so prihajali iz CNC linije za obdelavo lesenih konstrukcij. Igorju se je izpolnila večletna želja, da bi v svoji delavnici videl stroj, ki ga je občudoval vsakokrat, ko je s kolegi odhajal na razne lesne sejme v Nemčijo in drugam. V kratkem bodo to tehnologijo še posodobili, vseeno pa na spletni strani pravijo, da ob vsej računalniški znanosti in tehniki, ki nam omogoča lažje, hitrejše in bolj kvalitetno delo ne morem mimo ljudi, ki so kljub vsej znanosti še vedno nepogrešljiv del tega njihovega dela.

 

Podjetje Libela, Gašper Petkovšek s.p. iz Vrhnike za dejavnost fasaderskih, krovskih in kleparskih del. Predvsem so dejavni pri energetskih prenovah objektov. So mlado podjetje z izkušenim kadrom na celotnem gradbenem področju. Specializirani so v optimizaciji in ponujanju rešitev na področju celovitih energetskih prenov objektov, urejanja okolice in drugih gradbeno-obrtniških storitev. Pri Libelagroup.si se trudijo, da vedno ponudijo najboljšo ponudbo za izdelavo ali obnovo fasade ali druge vrste del. Kot radi pravijo sami, v večini primerov lahko ponudijo najboljše razmerje med kvaliteto in ceno. Njihova značilnost pa je tudi, da se trudijo biti natančni in zanesljivi pri svojem delu.

 

 

Zlate znake odličnosti so prejela tudi podjetja, ki so se za znake odličnosti v preteklosti že potegovala.

 

Podjetje MGS Plus d.o.o. iz Ljubljane za dejavnost suhomontažne gradnje in fasaderskih del.

Podjetje MGS Plus na področju suhomontažne gradnje deluje že od leta 1992 in je preraslo v družinsko podjetje, ki zaposluje 10 ljudi. Ustanovitelj in direktor podjetja Mladen Dandić je ponosen, da se je za gradbeništvo navdušila njegova hči Tina, ki je s področja gradbeništva tudi diplomirala in je v podjetju zaposlena, sicer pa je očeta na gradbiščih spremljala že od malih nog. V sklopu suhomontažne gradnje v podjetju MGS plus  izvajajo storitve novogradenj in adaptacij.  V  bivalnem ali delovnem okolju poskrbijo za popestritev prostora s kaskadami, poglobitvami, policami in drugimi rešitvami, izvajajo slikopleskarska in fasaderska dela ter polagajo vse vrste zaključnih oblog. V podjetju stremijo k visoki kakovosti in nenehnim izboljšavam. Z namenom učinkovitega spremljanja poslovanja je direktor Mladen sam izdelal program za vodenje poslovanja podjetja, s katerim v vsakem trenutku ve, v kakšni fazi je določen projekt, kakšno je finančno stanje projekta in kako vpliva na celotno poslovanje podjetja.

 

Podjetje Matija Borovnik s.p. iz Vitanj pri Slovenskih Konjicah, za dejavnost postavljanja ostrešij in krovskih del.

Krovstvo Borovnik je družinsko podjetje, katerega začetki segajo v 90. leta prejšnjega stoletja. Primarna dejavnost podjetja je ostala vse od takrat nespremenjena, dopolnjevala pa se je tehnika izdelave in končna obravnava storitev. Način proizvodnje neprestano nadgrajujejo in modernizirajo in tako sledijo sloganu svojega podjetja »Časi se spreminjajo in mi z njimi«. Kakovost njihovih izdelkov potrjujejo zadovoljni naročniki in mnoga priznanja. Poudariti pa je treba tudi njihovo zavzemanje za obstoj poklica, saj z mladimi krovci in kleparji nastopajo na državnih in mednarodnih tekmovanjih mladih kleparjev krovcev, kjer  osvajajo najvišja mesta.

 

Podjetje Splošno mizarstvo Dušan Fidler s.p. iz Maribora za dejavnost proizvodnje in vgradnje stavbnega pohištva.

Tudi mizarstvo Dušan Fidler s.p. je družinsko podjetje. Fidler, druga generacija v podjetju,  je tudi sodni izvedenec in cenilec ter mediator, njegovo podjetje se ukvarja s proizvodnjo in montažo stavbnega pohištva ter pohištva po meri. Kot pravijo sami, je njihovo najpomembnejše vodilo izdelovati oblikovno dovršene in kakovostne izdelke, pri tem pa uporabljati najsodobnejše materiale. Pri izdelavi stavbnega pohištva in pohištva sledijo željam strank, posebnostim prostora in obstoječi opremi ter trendom na področju oblikovanja pohištva. Njihovi dovršeni izdelki so plod  razvoja, izkušenj, spremljanja trendov in ljubezni do lesa. Radi poudarijo, da brez svojih zaposlenih nebi bili tako uspešni. V podjetju se vidi, da je zadovoljstvo obojestransko, saj podjetje nima težav z doseganjem dogovorjenih rokov in praktično nimajo reklamacij.

 

Podjetje GIP Kodrič d.o.o. iz Leskovca pri Krškem za dejavnost gradbeništva.

Začetki družinskega podjetja  segajo v leto 1985. Manjša gradbena dela so bila prvotna dejavnost podjetja, ki se je v zadnjih letih razvilo v podjetje, ki se danes ukvarja s splošnimi gradbenimi deli, gradbeno mehanizacijo in prevozi na lokalnem območju in v širši okolici. Lani so sprejeli novo pomembno poslovno odločitev – iz sp so se preoblikovali v družbo. Za kakovostno delo in izvedbo skrbi več kot 15 zaposlenih, ki se nenehno izobražujejo na seminarjih, sejmih in podobno. Vizija podjetja je nenehno napredovanje in izboljševanje storitev v skladu z vsemi gradbenimi standardi in predpisi. Kot radi poudarijo, pri izvedbi gradbenih storitev skrbijo za ekološki način gradnje. Svojim strankam želijo zagotoviti le najvišjo kakovost in dobro počutje v njihovih bivanjskih prostorih, zato sledijo razvoju novih materialov in tehničnih rešitev na področju energetsko varčne gradnje.

 

Podjetje GP Keras d.o.o. iz Ljubljane za dejavnost gradbeništva.

Podjetje GP KERAS d.o.o. je izvajalec širokega nabora gradbenih del, od stanovanjskih, poslovnih in industrijskih objektov, do gradnje prometnih in komunalnih infrastruktur in urejanja okolice. Njihovo glavno vodilo je gradnja v skladu s standardi energetske učinkovitosti. Podjetje ima v gradbeništvu 25 letno tradicijo. Njihov kolektiv šteje 20 zaposlenih, usposobljenih in izobraženih na področju gradbeništva, iz česar izhaja njihova zanesljivost, kakovost in strokovnost. Podjetje del sredstev namenja tudi v projekte, ki so pomembni za širšo skupnost. So ponosni sponzorji mladih športnikov, ki jim pomagajo tlakovati pot k še večjim uspehom. Preveva jih tudi »zelena« miselnost, saj se zavedajo odgovornosti do okolja, kar jih spodbuja k ekološkemu ravnanju.

 

Podjetje Žilj II Martin Prosen s.p. iz Ilirske Bistrice za dejavnost gradbeništva.

Gradbeništvo Žilj II je družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo, druge generacije, ki se poleg glavne dejavnosti gradnje stanovanjskih in nestanovanjskih objektov ukvarja tudi z nizkimi gradnjami, zaključnimi gradbenimi deli, ter ostrešji in pokrivanjem streh. Skrbijo za kvalitetno izvedbo po konkurenčnih cenah, za usposabljanje svojih zaposlenih in uravnoteženi razvoj na vseh področjih delovanja. Njihov moto s spletne strani je, da za vas poskrbijo od temeljev do ključa.

 

Podjetje GHS Projekt d.o.o. iz Ljubljane za dejavnost gradbeništva.

Podjetje GHS Projekt je naslednik Gradbene hiše Skubic, ki je gradbeno podjetje z več kot trideset let tradicije. Razvoj je potekal od manjših gradbenih del in preko izobraževanja in preučevanja tržišča ter tehnološke posodobitve do kompleksnejših projektov v obliki celovitih gradbenih del in zahtevnih sanacij objektov. Podjetje Srečko Skubic s.p. je preraslo v družbo Gradbena hiša Skubic, ki se je preoblikovala v GHS Projekt d.o.o.. V preteklih letih celovitih in zahtevnih gradbenih del in najbolj zahtevnih sanacij objektov se je ekipa, ki danes zaposluje med 30 in 40 rednih sodelavcev, ki so v hiši tudi po dvajset let, dodobra prekalila in si nabrala nemalo dragocenih izkušenj – prav izkušnje pa tiste, ki pomenijo na današnjem tržišču tudi garancijo za kakovostno opravljeno delo. Danes storitve obsegajo vse vrste splošnih gradbenih del, ki se delijo na novogradnje, rekonstrukcije, adaptacije in sanacije, pri slednjih predstavljajo sanacije betonov in fasad na visokih objektih poseben segment.

3. 2. 2020

Avtor

Administrator