Avtomobilizem

Častno pokroviteljstvo prireditve je prevzel Borut Pahor

“Future Emobility Show”

V veliko veselje in čast mi je, da vam lahko sporočim, da je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor prevzel častno pokroviteljstvo prireditve “Future Emobility Show”. Prireditev bo potekala med 25. in 29. marcem na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Poleg same razstave električnih avtomobilov, hibridov in opreme, ki je potrebna za uporabo teh avtomobilov, bomo pripravili tudi tri tematske konference na temo e-mobilnosti. Prva bo namenjena tehničnim strokovnjakom na področju avtomobilov, motorjev, baterij, infrastructure …, drugi dan bo tema “Lokalne skupnosti in e-mobilnost”, tretji dan pa bodo zaznamovale politike za spodbujanje e-mobilnosti.

Ob razstavi in konferenci pa bomo pripravili še nekaj dogodkov; izbrali bomo dve najboljši občini (občina in mestna občina) na področju e-mobilnosti, izbrali bomo najboljši električni avtomobil in najboljši priključni hibrid za leto 2020, ter predstavili dosežke slovenskih podjetij na področju  trajnostne mobilnosti,. Lahko pa se bodo predstavile tudi slovenske tehnične srednje šole in fakultete s področja tehnike in logistike.

Na konferencah pričakujemo okoli 500 delegatov, razstavo pa naj bi si ogledalo med 20.000 do 30.000 obiskovalcev.

Avtor: Primož Lemež

Foto: Shutterstock

 

4. 2. 2020

Avtor

Uredništvo