Ena najuspešnejših franšiz Hitri in drzni bo letos maja dobila novo nadaljevanje – letošnje poletje bo v znamenju devetega dela sage, ki traja skoraj dve desetletji in je po vsem svetu zaslužila več kot pet milijard dolarjev. Napovednik za najnovejši del drzne sage so tokrat predstavili malce drugače, in sicer med koncertom v Miamiju, kjer so med drugim nastopili Cardi B, Ozuna, Wiz Khalifa & Charlie Puth in Ludacris. Med koncertom so premierno zavrteli PRVI NAPOVEDNIK težko pričakovanega nadaljevanja drzne sage.

Novi del akcijske kriminalne drame je znova režiral Justin Lin, ki je tokrat že petič sedel na režiserski stolček slavne dirkaške sage, scenarij je napisal Dan Casey. Vračajo se igralci Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang ter oskarjevki Helen Mirren in Charlize Theron, družini pa se prvič pridružita nova lika – igralec John Cena in pevka Cardi B.

O ZGODBI: “Ni važno, kako hiter si, preteklosti ne moreš ubežati.” Dom Toretto (Vin Diesel) živi mirno življenje s svojo ženo Letty (Michelle Rodriguez) in njunim sinom, malim Brianom, a vesta, da se nevarnost skriva tik za njihovim mirnim obzorjem. Tokrat bo ta grožnja Doma prisilila, da se sooči z grehi svoje preteklosti, če bo želel rešiti tiste, ki jih ima najbolj rad. Njegova dirkaška ekipa se znova združi, da bi zaustavila svetovno pretresljiv zaplet, ki ga vodi eden najbolj izkušenih morilcev in izjemen dirkač – ki pa je obenem Domov brat Jakob (John Cena).

Napeta akcijska pustolovščina se bo odvijala po vsem svetu – od Londona do Tokia, od Srednje Amerike do Edinburgha ter od skrivnega bunkerja v Azerbajdžanu do razpadajočih ulic Tblisija. Na tej poti se bodo vračali stari prijatelji, vrnili se bodo tudi stari sovražniki, zgodovina bo na novo napisana in resnični pomen družine bo na preizkušnji kot še nikoli doslej.

Na režiserski stolček devetega dela se vrača režiser Justin Lin, ki je režiral tretji, četrti, peti in šesti del sage, med producenti sta tako režiser Lin kot igralec Diesel, ter Jerry Neal H. Moritz, Jeff Kirschenbaum, Joe Roth, Clayton Townsend in Samantha Vincent.

IGRALSKA ZASEDBA: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, John Cena, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Helen Mirren in Charlize Theron

REŽIJA: Justin Lin
SCENARIJ: Dan Casey
USTVARJALEC LIKOV: Gary Scott Thompson
PRODUCENTI: Jerry Neal H. Moritz, Vin Diesel, Jeff Kirschenbaum, Joe Roth, Justin Lin, Clayton Townsend, Samantha Vincent
ŽANR: akcijski kriminalni triler

Na ogled je PRVI NAPOVEDNIK, akcijski kriminalni triler HITRI IN DRZNI 9 pa na redni spored v naše kinematografe prihaja 21. MAJA 2020.

KARANTANIJA CINEMAS D.O.O.