Film

Harley Quinn

Avtorji stripov iz podjetja DC Comics so že leta 1992 povzročili rojstvo novega lika, ki je povezan z Batmanom oziroma z njegovim mestom Gotham. Harley Quinn je bila sprva povsem nepredvidljiva sodelavka in ljubica Jokerja. V filmskem svetu se je prvič pojavila že leta 2016 v filmu ‘Odred odpisanih’, jutri pa bo v slovenska kina vstopila samostojno, v glavni vlogi filma ‘Ptice roparice (in fantastična osamosvojitev Harley Quinn)’

 

Filmi z ženskimi superjunakinjami so v kinodvoranah postali stalnica in tokrat bo svoj samostojen film dobila še kaotična, neponovljiva, nepredvidljiva in absolutno nepozabna Harley Quinn. Slednja je sicer startala kot en od antijunakov v Batmanovem mestu Gotham, bila je sodelavka in ljubica Jokerja, ki ga je spoznala med delom kot stažistka psihologinja v mestni psihiatrični bolnišnici, kjer je bil Joker pacient. Potem pa sta se z Jokerjem razšla in Harley si je našla nove prijateljice.

»Poti Harley Quinn, Lovke (Huntress), Črnega kanarčka (Black Canary) in Renee Montoye se združijo, ko se najbolj podel narcističen zlobnež Gothama, Roman Sionis in njegov zagnan pajdaš Zsasz odločita, da bosta ujela mlado dekle po imenu Cass ter ob tem razdejala celoten Gotham. Ta nenavadna četverica zdaj nima druge izbire, kot da sodeluje in uniči Romana ter zavzame mesto Gotham,« razkriva napovednik distributerja filma Blitz Slovenija.

V filmu, ki je hkrati akcijski, pustolovski film, kriminalni in fantazijski, ima glavno vlogo Margot Robbie (Once upon a time in Hollywood, Legend of Tarzan, Suicide squad). Poleg nje igrajo še Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Ali Wong in še daleč najbolj znani akter v tem filmu Ewan McGregor. Pod režijo se je podpisala Cathy Yan, prav ta ženski pridih pa je za film o ‘uštekani’ Halery izjemno pomemben.

Harley Quinn bo s svojim filmom gledalce predpremierno pritegnila v slovenska kina že jutri, v sredo, 5. februarja ob 20. uri. Jutri zvečer pa se bodo po celotni Sloveniji odvijali tudi vnaprej pripravljeni dogodki v sklopu tematskega ‘večera superjunakov’ – gre za posebna presenečenja pod naključnimi sedeži v vseh Cineplexxih (Kranj, Celje, Maribor, Koper, Murska Sobota, Novo mesto).

 

PR: Blitz Slovenija

4. 2. 2020

Avtor

Administrator