Avtomobilizem, Splošno

Hidria bo BMW-ju dobavljala inovativna aluminijasta ohišja volanskih sistemov

Inovativen razvoj elektromobilnosti

Ljubljana, 3. februar 2020 – Slovenska globalna korporacija Hidria bo BMW-ju dobavljala inovativna aluminijasta ohišja volanskih sistemov, ki jih bo ta nemški velikan z letom 2023 začel vgrajevati v vsa svoja nova hibridna in električna vozila. Nova pogodba je vredna več kot 30 milijonov evrov. Z njo Hidria potrjuje vodilno vlogo inovativnega predrazvojnega dobavitelja ključnih delov volanskih sistemov v premijskih vozilih in se utrjuje med najpomembnejšimi globalnimi sokreatorji elektromobilnosti.

Hidria je za nova BMW-jeva hibridna in električna vozila razvila in bo proizvajala inovativne dele vertikalnega aluminijastega volanskega sistema, katerega posebnost je, da omogoča samodejno električno nastavitev volana glede na velikost voznika. Zelena vozila prihodnosti, opremljena s tovrstnim sistemom bodo na evropske in svetovne ceste zapeljala čez tri leta. BMW bo za njih uporabil posebno, dodatno izboljšano platformo, imenovano CLAR (CLuster ARchitecture). Ta je sestavljena iz izredno močnega jekla, aluminija in ogljikovih vlaken, je lažja od predhodnih, z njo pa BMW še dodatno izboljšuje učinkovitost svojih hibridnih in električnih vozil.

Strateško pomemben dogovor, vreden več kot 30 milijonov evrov, ki bo trajal do leta 2030, je Hidria pridobila v ostri globalni konkurenci. Pogodba skupaj s konec lanskega leta sklenjenimi novimi, preko 300 milijonov evrov vrednimi pogodbami za izdelavo ključnih delov pogonskih elektromotorjev Hidrii zagotavlja uspešen razvoj in dodatno krepitev na globalnih trgih. Slovenska globalna korporacija s tem potrjuje, da spada med najbolj inovativna in posledično najkonkurenčnejša podjetja na svetu. Ta status utrjuje tudi s stalnimi vlaganji. Tako bo v naslednjih nekaj letih v inovativni razvoj vložila preko 50 milijonov eurov in več kot 100 milijonov evrov v nove visokotehnološke proizvodne kapacitete.

Avtor: Erik Blatnik – Korporacija Hidria

Foto: Korporacija Hidria

4. 2. 2020

Avtor

Uredništvo