Celje, 3. 2. 2020 – Lego festival, ki te dni navdušuje ljubitelje legendarnih kock v Citycentru Celje, so obiskali aktualni državni prvaki First Lego League in prvaki regije Adria Black&White s I. OŠ Celje. Obiskovalcem so predstavili svojega Lego robota Pinga 2.0 in njihove najpomembnejše pokale. Lego festival v Citycentru Celje z atraktivnimi skulpturami v naravni velikosti, ki tehtajo tudi več kot 100 kg, in veliko Lego igralnico na osrednjem prireditvenem prostoru, vabi vse ljubitelje barvitih legic še vse do četrtka, 6. februarja.

Osnovnošolci iz Celja prave »Lego glavce«
Ekipa šestih učencev z mentorjema s I. osnovne šole iz Celja  je  obiskovalcem celjskega Citycentra predstavila, kako deluje njihov Lego robot Pingo 2.0. Z njim so doslej sodelovali na številnih domačih in tujih robotskih FLL tekmovanjih in doslej osvojili naslov državnih prvakov na FIRST LEGO League Slovenija in naslov državnih podpravkov v robotski tekmi. Na svetovnem prvenstvu v ameriškem Houstonu so lani zasedli 3. mesto v kategoriji »teamwork«.

Slovenska turneja: Lego festival iz Maribora v Celje in naprej v Ljubljano
Lego festival nadaljuje svojo pot iz Citycentra Celje še v nakupovalno središče Citypark Ljubljana. Tam bodo LEGO kocke razveseljevale obiskovalce od nedelje, 9. februarja, do srede, 19. februarja.

PRIMA KOMUNIKACIJE, D.O.O.