Družabno, Kultura

Nov album #brkoman

Tomi Purich, obalni bobnar, ki ga je večina spoznala kot spremljevalnega glasbenika in vodjo festivalskih skupin, tokrat predstavlja svoj že drugi inštrumentalni projekt v dveh letih. Po albumu #balkanjazz, ki ga je izdal jeseni 2018, je s svojim triom že lansko jesen izdal naslednika, album #brkoman.

V svojem triu je Tomi združil zasedbo izjemnih glasbenikov, unikatni etno-jazz zvok in s projektom prodrl tako na slovenske kot tudi na tuje odre. Tomijev drugi album, #brkoman, je glasbeno nadaljevanje svojega predhodnika. Za razliko od #balkanjazz-a pa je novi album posnet hitro in učinkovito, v glavnem v zasedbi stalnega tria in občasnih gostov pri nekaterih pesmih. Rdeča nit albuma #brkoman je tudi tokrat fuzija balkansko-orientalsko-istrskih motivov z jazzom in improvizacijo.

Tomi purich trio na koncertih obiskovalcem ponuja unikaten zvok in unikatne ritme, neglede na to ali gre za priredbe tradicionalnih ljudskih napevov ali za avtorske skladbe ali pa za priredbe popularnih pesmi. Zasedba navdušuje s koncerti po klubih, lokalih, festivalih in s svojo posebno serijo koncertov, imenovanimi ”jazz med knjigami”, ki se dogajajo po knjižnicah. Obiskovalcem knjižnic tako omogočajo, da glasbo v sproščenem ambientu med knjigami doživijo drugače, še bolj pristno, odzivi pa so odlični.

Januarja 2020 je Tomi Purich trio album #brkoman predstavil v sklopu sedmih koncertov po Sloveniji. V sklopu turnejice je zasedba obiskala Velenje, Il. Bistrico, Koper, Ljubljano, Krško, Novo mesto in Radovljico, radijskim poslušalcem pa so se v živo predstavili v oddaji Prva vrsta na radiu Slovenija Prvi.

Novosti letošnje turneje sta bili dve – na nekaterih koncertih se je triu pridružila glasbena gostja, odlična mlada vokalistka, Neža Okorn; na koncertu v Krškem pa so fantje del svojega programa prvič odigrali v preurejenih orkestrskih aranžmajih s krškim big bandom, pod vodstvom Aleša Suše.

Tomi Purich trio svoje delo nadaljuje s promocijskimi koncerti po Sloveniji, album #brkoman pa predstavlja tudi po radijskih in televizijskih oddajah. Promocijski material lahko dobite na spodnjih povezavah:

Tukaj si lahko ogledate nekaj zadnjih videov z gostovanja na radijski oddaji Prva vrsta:

Informacije in kontakt za medije (phonerji, gostovanja):

Tomi Purich
vodja skupine in organizator
gsm: 040 423 001
e: tomipurichtrio@gmail.com

4. 2. 2020

Avtor

Administrator