3. februar 2020 – »Olimpijske igre so največje sanje vsakega vrhunskega športnika, ki se leta in leta izobražuje, raste, trudi napredovati ter se predvsem uči iz življenja za življenje. Vodi ga cilj, saj smo brez njega v življenju kot jadrnice na širnem morju brez jader in motorja. Pot do uresničitve ciljev v športni karieri je zaznamovana s soočenji in premagovanjem izzivov. Ali je torej pot brez ovir sploh prava,« je na Akademiji podjetja Proaktiv plus, ki ima 10-letno tradicijo, več kot 100 navzočih vprašala Petra Majdič, dvakratna svetovna prvakinja v teku na smučeh in direktorica podjetja Nordic by Petra Majdič. Vrhunska športnica je svoje cilje na sneženi progi uresničevala kar 25 let. »Prestop v poslovni svet je bil zato lažji, saj sem navajena, da si vedno začrtam smer. Na moji poti so pomembni znanje, izkušnje, odgovornost, zaupanje in ekipa. Vedno znova iščem nove cilje, motivacijo, sveže ideje in ljudi, od katerih se lahko učim. Vsak dan, vsako jutro je priložnost za nadaljnje izzive. Bistvo je, da imam jasna, a realna pričakovanja, ki sem si jih postavila sama. Mene hrani in žene radovednost,« je dodala.

»Prodaja je proces, ki vključuje vsa področja delovanja določene organizacije in tako zahteva celoten strateški načrt. V sodobnem času je uspešnost prodaje pravzaprav glavni pogoj za obstoj vsakega podjetja. Vsak posameznik ima potencial živeti svoje sanje, prav tako pa je lahko organizacija najbolj uspešna v svoj panogi le, če si to želi in je pripravljena spremeniti dosedanje stanje ter premagati ovire,« je poudaril Silvester Kmetič, podjetnik, poslovni trener in couch.

Podjetje Proaktiv plus, ki se ukvarja z neposrednim trženjem in marketingom vrhunskih vodnih sesalcev, s svojim dobrim delovanjem že deset let zapored dokazuje svojo kakovost. V znak uspešnosti so poleg treh najvišjih bonitetnih odličnosti Zlati AAA v svoj mozaik dodali še Platinasto odličnost. Slednja je dokaz dobrih poslovnih običajev, doseganja izjemnih poslovnih rezultatov in skrbi za zadovoljstvo vseh vpletenih v delovni proces. Nagrada je posebna tudi zato, ker je na slovenskem trgu takih prejemnikov tovrstne nagrade samo 1,5 odstotka. »Zavedamo se, da je stimulativno delovno okolje ključno za uspeh. Pomembno vlogo igrajo učinkoviti zaključni koraki v prodajnem procesu, kar predstavlja najtežji del,« je izpostavil direktor podjetja Proaktiv plus Robert Križman. Med drugim je direktor še poudaril, da je zadovoljstvo njihovih uporabnikov vedno na prvem mestu in najpomembnejše.

Na Akademiji je kot osrednja govornica nastopila tudi managerka in piarovka Andreja Jernejčič, ki je v svojem predavanju izpostavila, kako je treba izkoristiti veščine nastopa za dobro in uspešno prodajo. »Tudi v prodaji je pomemben nastop. Od prvega vtisa do upoštevanja neverbalne komunikacije, prijaznosti in vse do ustvarjanja zaupanja, verodostojnosti. Ključna stvar pa je, da izpostavimo koristnost za kupca oziroma stranko,« je poudarila.

O največjih pasteh in napakah, ki jih delajo tržniki, pa je na Akademiji spregovorila še specialistka za zaključevanje prodajnih pogajanj, Metka Pal: »Po vsakem poslovnem razgovoru mora prodajnik kristalno jasno vedeti, zakaj je bil uspešen ali zakaj ni bil uspešen. Če mu iz nekega razloga ni uspelo, je to enako velika težava, kot če je bil uspešen, pa ne ve, zakaj. Prodaja prinaša denar takrat, ko znate prodajni proces zaključiti. V nasprotnem primeru se stranka napoti h konkurenci.«

Pester kulturno-umetniški program so na Akademiji popestrili številni glasbeni gostje: Challe Salle, Rok Golob s skupino King Foo, Samuel Lukas, Trubači Bojan Ristič brass orkestra, Aleksandra Josič in Alenka Seme. Za piko na i pa so organizatorji Akademije poskrbeli z baletom v zraku in prihodom vrhunskega boksarja Dejana Zavca, ki je s svojo vztrajnostjo in z borbenostjo motiviral celotno dvorano. Več kot 40 nastopajočih je zaokrožilo dvodnevno akademijo.

Podjetje PROAKTIV PLUS, d. o. o., je s svojim delovanjem pričelo v začetku leta 2010. Je del vodilne nemške multinacionalke, ki je prisotna v več kot 50-ih državah sveta in je ekskluzivni uvoznik za slovensko tržišče. Njegova glavna dejavnost je neposredno trženje in marketing vrhunskih vodnih sesalcev, ki so izdelani v Nemčiji. Vsi proizvodi nosijo oznako »made in Germany«, kar je sinonim za ultimativno kakovost in zmogljivost. Kolektiv podjetja sestavlja 90 sodelavcev različnih profilov in starosti. Podjetje vsa leta dosega rast poslovanja, trenutno pa je v procesu intenzivne širitve. V bližnji prihodnosti pričakujejo dodatno rast kolektiva in odpiranje novih mikro predstavništev po Sloveniji. Podjetje Proaktiv Plus je ponosni lastnik treh najvišjih bonitetnih odličnosti Zlati AAA in Platinaste odličnosti, ki so jo prejeli za minulo leto. Del njihove uspešne zgodbe je tudi dobrodelnost in podpora organizacij kot so Rdeči noski, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Unicef, z donacijami pa pomagajo tudi vrtcem in šolam.

Foto: Sašo Radej

PROAKTIV PLUS, D. O. O.