Ljubljana, 3. februar 2020 – SPIRIT Slovenija vabi na brezplačni seminar za slovenska podjetja z naslovom »Kako poslovati z regijo Leningrad in mestom Sankt Peterburg v Ruski federaciji.« Dogodek bo v sredo, 19. februarja 2020, med 10. in 13. uro, v veliki okrogli dvorani Generalnega sekretariata Vlade Republike Slovenije na Gregorčičevi 20 v Ljubljani.

Na seminarju bodo predstavljene poslovne priložnosti in gospodarstvo v Sankt Peterburgu in Leningrajski regiji, predstavniki slovenskih podjetij Iskratel, d. o. o., iz Kranja, Seven Refractories, d. o. o., iz Divače, Bosio, d. o. o., iz Celja in Dewesoft, d. o. o., iz Trbovelj pa bodo spregovorili o svojih bogatih izkušnjah s poslovanjem v tem delu Rusije na področju digitalizacije in ponudbe rešitev za potrebe različnih industrijskih in storitvenih panog.

Seminar hkrati služi kot pripravljalni dogodek za spomladansko gospodarsko delegacijo v ta del Rusije, ob tej priložnosti pa bo predstavnik organizatorja udeležencem predstavil enega najpomembnejših poslovnih dogodkov v Ruski federaciji – mednarodni gospodarski forum v Sankt Peterburgu (SPIEF), ki bo potekal od 3. do 6. junija 2020.

Sankt Peterburg je drugo največje in najrazvitejše mesto v Ruski federaciji, ki že stoletja velja za rusko »okno v Evropo«, hkrati pa predstavlja tudi dobro vstopno točko za podjetja, ki želijo prodreti na trg Ruske federacije. Pet milijonsko mesto ima status mesta zveznega pomena in je upravno središče Severozahodnega zveznega okrožja s skoraj 14 milijoni prebivalcev. Obkroža ga okoliška Leningrajska regija s skoraj dvema milijonoma prebivalcev, ki z močno razvitim industrijskim sektorjem sodi v zgornjo četrtino najrazvitejših ruskih regij. Sodobno velemesto in obširna okoliška regija, ki beleži rast industrijske proizvodnje in je že pridobila zaupanje nekaterih uglednih tujih vlagateljev, imata razvejano paleto industrijskih in storitvenih dejavnosti. Med temi izstopajo avtomobilska industrija, IT, telekomunikacije, strojegradnja, energetika, naftna in plinska industrija, farmacevtska in medicinska industrija, industrija elektronike, ladjedelništvo, metalurgija, turizem, živilska industrija, lesno-predelovalna industrija in druge panoge, tam so tudi sedeži in predstavništva številnih svetovno znanih ruskih in tujih podjetij.

Brezplačni seminar 19. februarja 2020 v Ljubljani je priložnost za slovenska podjetja, ki bi se rada seznanila s priložnostmi za poslovanje v Sankt Peterburgu in Leningrajski regiji ter obenem za pogovor s pomembnimi predstavniki tamkajšnjih oblasti in gospodarstva.

Več informacij in prijave

SPIRIT Slovenija seminar organizira skupaj z administracijo vlade leningrajske regije in mesta St. Peterburg v Ruski federaciji.

LIDIJA VINKOVIČ – SPIRIT SLOVENIJA