Ljubljana, 4. februar 2020 – Schneider Electric, vodilni na globalni ravni na področju digitalne transformacije upravljanja energije in avtomatizacije, je že tretje leto zapored uvrščen v Bloombergov indeks spolne enakosti (IRS). IRS vključuje podjetja iz različnih sektorjev s tržno kapitalizacijo več kot milijardo dolarjev. Schneider Electric je ena od skupno 325 in le 16 družb iz industrijskega sektorja, ki so se našle na seznamu.

»Počaščeni smo, da so naša prizadevanja na področju spolne enakosti prepoznana že tretje leto zapored,« je dejal Jeanne-Pascal Tricoire, predsednik uprave in glavni izvršni direktor Schneider Electrica. »Spolna enakost je naša največja prioriteta. Ponosni smo na to, da gojimo vključujočo kulturo, v kateri so ženske na vodilnih položajih opolnomočene, usposobljene in vidne v organizaciji. V vsaki vodstveni skupini je naš cilj imeti vsaj 30 odstotkov žensk. Enaka zastopanost spolov je sestavni del našega načina poslovanja in poslovna prioriteta.«

Bloomberg priznava zavezanost Schneider Electrica za spolno enakost in transparentno poročanje
Bloombergov IRS, ustanovljen leta 2016, zagotavlja direktorjem in investitorjem primerljive informacije o dosežkih največjih svetovnih podjetij na področju spolne enakosti. IRS, sestavljen na podlagi podrobnega anketnega vprašalnika o podatkih za leto 2018, predstavlja edinstven barometer dosežkov na področju spolne enakosti, transparentnosti poročanja o vprašanjih spolov in napredovanja žensk na splošno. Z objavo podatkov o vprašanjih spolov je Schneider Electric okrepil svojo zavezanost k enakosti spolov v več kot 100 državah, v katerih posluje.

»325 družb, uvrščenih v IRS za 2020, so pokazale svojo zavezanost k transparentnosti, s čimer so dokazale, da so vodilne na področju poročanja o vprašanjih spolov,« je izjavil Peter T. Grauer, direktor Bloomberga. »Objavljanje statistike in prakse družb je pomemben prvi korak k podpori spolne enakosti na globalni ravni.«

Odlični rezultati Schneider Electrica, ki temeljijo na konkretnih dosežkih
Indeks je sestavljen iz 75 vprašanj na petih glavnih področjih: ženske na vodstvenih položajih in možnost napredovanja ne glede na spol; enakopravnost plač in paritet plačil, vključujoča kultura, pravila o preprečevanju spolnega nadlegovanja in blagovna znamka, ki spodbuja zaposlovanje žensk. Podjetja so razvrščena po stopnji razkritja in odličnosti podatkov. Schneider Electric je dosegel visoke rezultate na področjih vključujoče kulture in blagovne znamke, ki spodbuja zaposlovanje žensk. Tako dobre ocene so odraz njegovih številnih pobud za začetek pozitivnih sprememb in zagotavljanje enakih možnosti za vse, povsod, še posebej:
– Močnega vodstva pri ustvarjanju vključujoče kulture na delovnem mestu in zagovarjanju enakosti spolov v funkciji ambasadorja za pobudo HeForShe IMPACT 10x10x10 organizacije UN Women, ter 100-odstotne zavezanosti našega izvršnega direktorja in direktorja za posamezne države k Načelom ZN o krepitvi vloge žensk.
– Opolnomočiti ženske s svojimi globalnimi pravili in prakso. Od poznega leta 2018 se globalna pravila družinskega dopusta v celoti uporabljajo v več kot 59 državah ter vključujejo 75 odstotkov naših zaposlenih, z načrtom, da do leta 2020 dosežemo 100-odstotno pokritost. Globalni Okvir za izenačene plače se uporablja v 50 državah ter vključuje 92 odstotkov vseh naših zaposlenih, z načrtom, da do leta 2020 dosežemo 95-odstotno pokritost.
– Vlaganje v strokovno usposabljanje žensk s pomočjo našega programa Izobrazba o energetiki in podjetništvu.

Schneider Electricu so bila dodeljena tudi druga svetovna priznanja za zavezanost k raznolikosti in vključenosti. Poleg uvrstitve na seznam IRS je Schneider Electric leta 2019 prejel tudi druga prestižna priznanja. Družba je uvrščena v Top 50 Poročila Financial Timesa o vodilnih na področju raznolikosti v 2020, ki ocenjuje uspešnost družb pri spodbujanju vseh vrst raznolikosti, medtem ko je v Equileapovejem poročilu o spolni enakosti, namenjeno pospeševanju doseganja spolne enakosti na delovnem mestu, ocenjena kot najboljša v industrijskem sektorju. Schneider Electric se je uvrstil tudi v Top 50 Universumovega indeksa raznovrstnosti in vključenosti, ki izreka priznanje najbolj raznolikim in najbolj vključujočim delodajalcem na svetu, obenem pa je tudi dobitnik 2019 Catalyst Awarda za svoje pogumne pobude za pomoč ženskam pri napredovanju v karieri.