Zanimivi filmi na TV kanalu TV1000 v februarju 2020: Sestreljeni črni jastreb in dve seriji filmov (Večeri z oskarji & Premiere meseca).

Sestreljeni črni jastreb
V ponedeljek, 24. februarja, ob 21:00
Žanr: Akcija/ drama/ vojni
Režiser: Ridley Scott
Igralci: Josh Hartnett, Ewan McGregor, Jason Isaacs, Tom Sizemore, William Fichtner
Izvirni naslov: Black Hawk Down
Leto: 2001
Država: ZK/  ZDA

Hitro pozabljeno poglavje iz ameriške vojaške zgodovine spet obudi ta grozljiva vojna drama režiserja Ridleyja Scotta, posneta po nizu člankov v Philadelphia Inquirerju in knjigi novinarja Marka Bowdena. 3. 10. 1993 se elitna enota več kot sto ameriških specialcev, ki so del širših mirovnih sil Združenih narodov, spusti v somalsko prestolnico Mogadiš, kjer divja državljanska vojna, da bi prijeli dva glavna pomočnika krajevnega mafijskega šefa Mohameda Faraha Aidida. Ko dva od helikopterjev vrste črni jastreb sovražniki sestrelijo, se Američani, ki vedno želijo dobiti nazaj vsakega svojega moža, naj bo živ ali mrtev, predolgo zadržijo na območju in sovražnik jih obkoli. Sledi 15-uren neizprosen boj, najdaljši kopenski spopad ameriških vojakov po vietnamski vojni. Končni izkupiček je 70 ranjenih in 18 mrtvih na ameriški strani in več sto na somalski.

Večeri z oskarji
Vsak večer od sobote, 1. februarja, ob 21:00
Spremljajte z oskarjem nominirane in nagrajene filme vsak večer na kanalu TV1000 Balkan kot uvod v 92. podelitev oskarjev, ki bo v nedeljo, 9. februarja 2020. Naš izbor filmov vključuje naslove ‘Angleški pacient’, ‘Dobri Will Hunting’, ‘Pred sončnim zahodom’, ‘Sestreljeni črni jastreb’, ‘Nadarjeni gospod Ripley’, ‘Čokolada’, ‘Grivasti vojak’ ter ‘Dobri pastir’.

Premiere meseca
Vsak ponedeljek zvečer, od 3. februarja, ob 21:00
Ni lepšega, kot začeti teden z ogledom povsem novega filma po napornem dnevu. Nikoli več ne zamudite naših mesečnih premier. Oglejte si naše najnovejše naslove vsak ponedeljek zvečer.

Celoten spored in več fotografij

GRAYLING D.O.O.