Splošno

VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO

Spoštovani novinarji in novinarke,

v imenu župana občine Izola, Danila Markočiča in direktorice raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE, dr. Andreje Kutnar, vas ob podpisu pisma o nameri posaditve 3000 hrastov na območju občine Izola vabimo na novinarsko konferenco, ki bo

v sredo, 12. februarja, 2020, ob 12. uri, v prostorih Medgeneracijskega centra Izola.

 

Občina Izola si že dalj časa prizadeva, da bi na območju Livad, kjer je podelila stavbno pravico raziskovalnemu inštitutu InnoRenew CoE zaživel inštitut za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja. Od prenosa stavbne pravice iz Univerze na Primorskem na omenjeni inštitut so se pojavili številni izzivi na poti k uresničitvi projekta, ki smo jih s skupnimi močmi in tesnim sodelovanjem razrešili. Pred kratkim pa je v izolskih Livadah stekla tudi gradnja dveh objektov za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivalnega okolja. Posebnost stavb je hibridna konstrukcija lesa, betona in jekla. Zgornja tri nadstropja glavne stavbe bodo v celoti lesena, zato bo to največja lesena zgradba v Sloveniji doslej. Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE bo za akcijo zagotovil 3000 hrastov, ki bodo v sodelovanju s partnerji posajeni v več fazah, na različnih območjih občine Izola. S podpisom pisma o nameri želijo podpisniki na simbolni ravni nadomestiti 870 m3 lesa, ki bo vgrajen v objekt InnoRenew CoE v Livadah.

Poleg župana Občine Izola in direktorice raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE, bodo na konferenci sodelovali:

–            dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

–           dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport

–           Zlatko Ficko, direktor družbe Slovenski državni gozdovi in

–           Denis Bele, direktor JP Komunale Izola d. o. o.

Lokacija: velika dvorana v pritličju Medgeneracijskega centra Izola, Livade 7 A, Izola. Po novinarski konferenci bo sledila simbolna zasaditev prvih dreves.

Vljudno vabljeni!

Martina Miklavčič Šumanski

Podsekretar za razvoj kadrov in komuniciranje

Sottosegretario per il settore risorse umane e relazioni con il pubblico

T: +386 5 66 00 138

M: +386 41 288 703

E: martina.miklavcic-sumanski@izola.si

W: www.izola.si

5. 2. 2020

Avtor

Administrator