Zanimive serije na TV kanalu Viasat Explore v februarju 2020: Umetniki rušenja – Nova Zelandija, Gradnja velikanov in serija Velik ulov.

Umetniki rušenja – Nova Zelandija
Premierno od srede, 19. februarja, ob 21:50
Sezona: 1
Št. epizod: 10 x 30 min
Žanr: Dokumentarni/ resničnostni
Izvirni naslov: Demolition NZ
Leto: 2018

Pripravite zaščitne čelade. Ta serija razkriva skrivni svet rušenja objektov! Projekti potekajo v Christchurchu, Wellingtonu, Aucklandu, Whangareiu in Invercargillu. Kamere vam bodo prvič prikazale postopek rušenja potresno poškodovanih pomolov pristanišča v Wellingtonu, in sicer s pomočjo posebne opreme za podvodno rezanje, uvožene iz Združenih držav. Prav tako boste priča rušenju znamenitega Lancastrovega parka v Christchurchu ter kako je veliko njegovih delov prodanih, recikliranih oz. ponovno uporabljenih. Predstavili vam bomo nekatere največje nadzorovane eksplozije v državi in postregli z ogovorom, zakaj podjetje v Aucklandu, ki opravlja storitve rušenja, uničuje več milijonov dolarjev vredne jahte.

Gradnja velikanov
Premierno od ponedeljka, 3. februarja, ob 21:00
Sezona: 2
Št. epizod: 12 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ resničnostni
Izvirni naslov: Building Giants
Leto: 2018

Kako je možno izkopati največji podzemni železniški sistem pod mestom, ne da bi se zgradbe nad njim pogreznile v zemljo? Kako lahko inženirji zgradijo 48 kilometrov dol most, ki lahko prenese posledice smrtonosnega tajfuna? Kako inženirji zgradijo ladjo, ki zna razmišljati, pristati in napolniti gorivo brez potrebe po človeški roki? Ta prelomna serija razkriva izjemne inovacije, ki omogočajo gradnjo super-struktur, ter predstavlja globoke skrivnosti o njihovem delovanju.

Velik ulov
Premierno od sobote, 8. februarja, ob 20:00
Sezona: 1
Št. epizod: 6 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ resničnostni/ ribolov
Izvirni naslov: The Big Catch
Leto: 2015

Osem pogumnih trnkarjev se podaja na največjo ribolovno avanturo njihovih življenj. Potovali bodo namreč po svetu v sklopu tekmovanja, ki bo postavilo na preizkušnjo vse vidike njihove vzdržljivosti in strokovnosti. Pustolovec Ben Fogle jih bo izzval, naj uporabijo lokalnih ribiške tehnike in lastne veščine na spektakularnih lokacijah od reke Mekong v Laosu do zasneženih gora Britanske Kolumbije. Ta serija predstavlja osupljivo lepoto in raznolikost podvodnega sveta, medtem ko se bodo naši odločni tekmovalci pomerili med seboj na poti do finala.

Foto: Parade Media, Windfall in BBC Studios

GRAYLING D.O.O.