Kultura

IX. GRAJSKE HARMONIJE – I. koncert_13.2.2020

Foto: KDNG

 

SPOROČILO ZA JAVNOST

 

  1. koncertna sezona/ I. koncert

DANIJEL BRECELJ, klavir

Četrtek, 13. februar 2020, ob 20. uri

Grad Kromberk

 

V četrtek, 13. februarja 2020, ob 20. uri, vabimo na klavirski recital nadarjenega goriškega pianista Danijela Breclja, ki bo na Gradu Kromberk nastopil v sklopu devete koncertne sezone cikla komorne in solistične glasbe Grajske harmonije. Poustvaril bo dela Bacha, Beethovna, Schumanna, Debussyja in Brahmsa. Naj ob tem spomnimo, da bomo zaradi bolezni odpovedan koncert Marka Hatlaka in Eve Dolinšek izpeljali v četrtek, 27. februarja, prav tako ob 20. uri. Že kupljene vstopnice veljajo tudi za nadomestni datum.

 

  1. sezono komornega in solističnega cikla Grajskih harmonij, ki ga organiziramo v sodelovanju z Goriškim muzejem, bo s klavirskim recitalom otvoril Danijel Brecelj, nadarjeni goriški pianist. Brecelj se je igranja na klavir pričel učiti pri petih letih, svoj prvi recital pa je odigral pri desetih. Takoj zatem je njegov talent odkril prof. Sijavuš Gadžijev, ki ga je sprejel v svoj razred na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani in ga usmeril ter pripravil za študij na slovitem Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse de Paris. Tako je pri osemnajstih letih vstopil v razred prof. Rogerja Muraroja in prof. Isabelle Dubuis, leta 2011 je tudi magistriral. Magisterij je opravil še na Mozarteumu v Salzburgu pri prof. Rolfu Plaggeju in zaključil specialistični študij na Accademii pianistici v Imoli pri prof. Leonidu Margariusu. Svojo virtuoznost, za katero je prejel številne nagrade in priznanja na državnih in mednarodnih tekmovanjih, dokazuje na koncertih doma in v tujini. Nastopil je s Simfoniki RTV Slovenija, Slovensko filharmonijo, orkestrom Mitteleuropa Furlanije – Julijske krajine in orkestrom Univerze v Groningenu.

 

Naj spomnimo, da smo koncert drznega in inovativnega dua harmonikarja Marka Hatlaka in čembalistke Eve Dolinšek, ki smo ga prejšnji teden odpovedali zaradi bolezni, prenesli na četrtek, 27. februarja 2020. Na Gradu Kromberk bosta ob 20. uri poustvarila dela Krebsa, Bacha, Mozarta, Scarlattija, Balbastra in Stravinskija. Na programu bo tudi avtorska skladba Marka Hatlaka. Že kupljene vstopnice veljajo tudi za nadomestni datum.

 

 

PROGRAM:

  1. S. Bach: Preludij in fuga v Es-duru BWV 852 knjiga I
  2. van Beethoven: Sonata št. 17, Op. 31 št. 2

***

R.Schumann: Sonata št. 2 op. 22 v g-molu

C.Debussy: Images II. série

J.Brahms: Variacije na Paganinijevo temo op. 35 Prva knjiga

 

 

Redna cena posamičnih vstopnic je 13 €,

znižana cena vstopnice za dijake, študente, upokojence in invalide pa je 9 €.

Brezposelni: vstop prost.

 

Na razpolago za morebitne dodatne informacije se vam že v naprej zahvaljujemo

za najavo dogodka v vašem mediju.

 

 

Barbara Poša Belingar

koordinator in organizator kulturnih programov

odnosi z javnostmi

   

Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

E: pr@kulturnidom-ng.si | W: www.kulturnidom-ng.si

T: +386 5 335 40 13 | M: +386 41 775 089

6. 2. 2020

Avtor

Administrator