Splošno

Novičke iz TIC Ajdovščina

 

 

Nova zgibanka Po Vertovčevih poteh

Konec januarja je izšla nova zgibanka Po Vertovčevih poteh, ki bo obiskovalce informirala o tej priljubljeni tematski pohodni poti. Premierno je bila predstavljena na uvodnem dogodku obeleževanja letošnjega jubilejnega 20. pohoda po Vertovčevih poteh na Planini pri Ajdovščini, na voljo pa je bila tudi obiskovalcem ljubljanskega sejma Alpe-Adria, kjer so se letos predstavljala društva z Vipavskih gričev. Nova zgibanka bralce popelje skozi vse pomembne točke na pohodni poti, ki so lepo označene tudi na priročnem zemljevidu, ki zavzema osrednji del zgibanke. Besedilo in fotografije so prispevali člani Društva Matija Vertovec, zgibanka oblikovno sledi novi podobi društva kot tudi celostni grafični podobi destinacijske znamke Vipavska dolina. Zgibanko v slovenskem jeziku v nakladi 10.000 izvodov je založila Občina Ajdovščina, ki ji bosta sledili še angleška in italijanska različica. Pohodna pot je namreč vse bolj priljubljena tudi pri tujcih.

 

Poziv za najbolj inovativne ideje – Snovalec 2020

Slovenska turistična organizacija je objavila poziv za naziv Snovalec 2020, s katerim pomaga pri uresničevanju novih inovativnih projektov – invencij v turizmu.  
Za najboljše ideje je na voljo 30.000 evrov bruto, ki jih bo STO predvidoma razdelila med tri finaliste. Gre za nepovratna sredstva, ki pa jih finalist prejme šele po popolni uresničitvi invencije oz. ene njenih ključnih razvojnih faz, v skladu z določili pogodbe. Prijave bo ocenila 7-članska strokovna komisija in najboljše avtorje povabila na predstavitev idej v živo.
Rok za uresničitev nagrajenih idej je 1.12.2020.
Poziv Snovalec 2020 in povezavo na prijavnico najdete tu.
Rok za prijavo na Snovalca je 28.2.2020 (do 23.59). V primeru dodatnih vprašanj ali težav pri oddaji prijav pišite na inovativnost@slovenia.info.
Za poziv Snovalec 2020 bo organiziran tudi informativni dan, in sicer 13. februarja 2020 ob 13.00 v prostorih Slovenske turistične organizacije na Dimičevi 13, Ljubljana, sejna soba v 2. nadstropju.
Lani so nagrado prejeli trije projekti, ki so uresničili svojo idejo: Pot med krošnjami Pohorje na RogliOgled ljubljanske tržnice z zajtrkom in Sanje & aromaterapija & gozdna kopel v osrčju divjega gozda v Vipavski dolini. Vsi snovalci in uresničevalci zamisli, vljudno vabljeni k prijavi!

 

 

6. 2. 2020

Avtor

Administrator