Splošno

BIANCA SE SLOVENIJI PREDSTAVLJA Z NOVIM SINGLOM “KAJ POL”

 

 

Od X-Factorja, kjer se je s skupino S.W.A.G. uvrstila v polfinale, do Cirkus klub rezidence s projektom KLEEN Live, se je Bianca v sodelovanju z Grammy nominiranim, Multi-Platinum in Billboard Hot Top 100 producentom (Costi Ionită) širši javnosti pred nekaj meseci predstavila s prvim solo singlom “Mava”, ki je do danes dosegel več kot četrt miljona ogledov.
Tokrat se Bianca Sloveniji ponovno predstavlja z drugim singlom z naslovom “KAJ POL”.

Pesem “KAJ POL” je napisala skupaj s svojim producentom Klemnom Zupančičem (KLEEN), ki se je nedavno vrnil iz Amerike, kjer je svoje produkcijsko znanje nadgrajeval v dobro poznani glasbeni akademiji Cre8 v Los Angelesu. Pri projektu sta sodelovala tudi s producentom iz New Yorka, saj kot pravita, je sodelovanje z različnimi glasbeniki ključno pri ustvarjanju dobre glasbe.
Bianca je za svoj nov single skupaj z ekipo Primate posnela tudi videospot, KI je na YouTube kanalu že v prvem mesecu dosegel dobrih 80.000 ogledov.
Čeprav je od izdaje singla minil šele slab mesec, ima perspektivna pevka, ki svojo glasbo opisuje kot trendy pop/trap s pridihom 2000-ih, že velike načrte za leto 2020. Svoj čas in energijo s producentom usmerjata v prvi krajši album (EP), katerega pesmi bodo v angleškem jeziku.
Kot pravi sama, se je že večkrat znašla v situaciji, kjer je imela priložnost svojo glasbo pokazati velikim, svetovno znanim imenom tuje, predvsem ameriške glasbene scene, zato meni, da je čas, da prične glasbo ustvarjati v angleščini ter tako poskrbi, da ne zamudi še kakšne velike priložnosti za prodor v tujino.
Poleg petja ter pisanja glasbe in besedil zase, Bianca ustvarja tudi za druge, predvsem tuje izvajalce. Napisala je nekaj besedil v angleščini in španščini, največkrat pa piše za Costijeve varovance, ki ustvarjajo predvsem v Romuniji in Bolgariji.
Kljub temu, da se je posvetila ustvarjanju v angleškem jeziku, si želi v letu 2020 izdati še kakšen single v slovenščini, hkrati pa morda prodreti tudi na srbski trg. Kot rezultat te želje, je v januarju izšel prvi album slovenskega trap dua “Brudaz”, na katerem je gostja Bianca, ki je svoj del odpela v angleškem, španskem in srbskem jeziku.
Avtor fotografij: Tibor Golob
Odnosi z javnostmi:
7. 2. 2020

Avtor

Administrator