Splošno

Les in izdelki iz lesa v Europarku Maribor

Foto:  Razstava Triple Wood, ki prihaja v Europark, predstavlja pametno uporabo lesa kot gradbenega materiala

Ste kdaj pomislili na to, kaj vse bi lahko ustvarili iz lesa? Če tudi vas zanima les in vse, kar je z njim povezano, boste nedvomno navdušeni nad razstavo lesenih izdelkov, ki bo od ponedeljka, 10. februarja, do četrtka, 20. februarja, popestrila dogajanje v nakupovalnem središču Europark Maribor. Razstava bo sestavljena iz dveh delov, in sicer razstave Triple Wood, ki predstavlja pametno uporabo lesa kot gradbenega materiala. Obenem pa bodo izdelke iz lesa predstavili tudi študentje Višje strokovne šole za les in oblikovanje – Lesarske šole Maribor. Razstavo bodo popestrili še s predstavitvijo unikatnih »lesenih oblek« in zanimivimi delavnicami.

 

Les in lesene inovacije

Les je že stoletja tradicionalni gradbeni material v alpskem prostoru, vendar njegove številne prednosti še nikoli niso bile pomembnejše kot danes. V sklopu razstave Triple Wood bodo predstavljeni primeri kakovostne lesene gradnje v alpski makroregiji. Obiskovalci največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije si bodo lahko ogledali razstavo primerov najboljših praks iz sedmih držav – Nemčije, Italije, Avstrije, Francije, Lihtenštajna, Švice in Slovenije, ki prikazujejo pametno uporabo lesa kot gradbenega materiala. Med njimi ne bodo manjkali niti mostovi z velikimi razponi, spektakularne 24-nadstropne stolpnice, cenovno dostopne stanovanjske zgradbe in inovativne metode prenove. Razstavo Triple Wood je pripravila Lesarska šola Maribor v sodelovanju z zavodom Lesarski grozd.

 

Lesene kreacije mladih oblikovalcev

Študentje Višje strokovne šole za les in oblikovanje – Lesarske šole Maribor pa za obiskovalce največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije pripravljajo razstavo lastnih izdelkov iz lesa in unikatnih »lesenih oblek« ter interaktivne delavnice. Od ponedeljka do petka bodo ob 16. uri organizirali posebne delavnice, na katerih bodo obiskovalci nakupovalnega središča lahko izvedeli več o obdelavi lesa, krasilnih in restavratorskih tehnikah ali pa se bodo preizkusili v izdelavi lesene zapestnice. Več informacij o delavnicah je na voljo na spletni strani Europarka Maribor.

 

 

Europark Maribor – upravlja SES Spar European Shopping Centers

Europark Maribor, ki ga upravlja SES Spar European Shopping Centers, je od svojih začetkov leta 2000 do danes postal največje in najbolj priljubljeno nakupovalno središče v severovzhodni Sloveniji, saj ga povprečno mesečno obišče okoli pol milijona obiskovalcev. S 40.000 kvadratnimi metri prodajnih površin ter 120 prodajalnami in lokali pod eno streho ponuja izbrane, svetovno priznane blagovne znamke.

SES – Spar European Shopping Centers je razvijalec, graditelj in upravljavec nakupovalnih središč v šestih državah. Trenutno podjetje upravlja 29 nakupovalnih središč v centralni, južni in vzhodni Evropi. Najemne površine znašajo 790.000 kvadratnih metrov. V letu 2018 so najemniki v SES nakupovalnih središčih ustvarili 2,76 milijard evrov bruto prodaje. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. SES trenutno upravlja v Sloveniji štiri nakupovalna središča, z odprtjem novega nakupovalnega središča ALEJA bo z letom 2020 lokacij pet. SES že od vsega začetka nudi svoje znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradnje, oddajanja nakupovalnih površin in upravljanja nakupovalnih središč tudi kot storitev za zunanje lastnike nakupovalnih centrov. SES je del skupine SPAR Austria.

Dodatne informacije na: www.europark.si in www.ses-european.com.

 

 

Dodatne informacije:

 

Europark

Petra Romih, vodja marketinga

Tel.: 02 320 82 22

e-pošta: petra.romih@europark.si

 

IPPR

Tjaša Toni Skubic, odnosi z javnostmi

Gsm: 040 512 880

e-pošta: tjasa.toni-skubic@ippr.si

 

 

Dodatne informacije o Spar European Shopping Centers SES:

Claudia Streitwieser-Schinagl, vodja odnosov z javnostmi

SES Spar European Shopping Centers

Söllheimer Straße 4, 5020 Salzburg

Tel.: 0043 662 4471 7110 // 0043 664 2650 450

e-pošta: presse@ses-european.com

7. 2. 2020

Avtor

Administrator