Splošno

Odziv mag. Meire Hot in Matjaža Nemca na provokacije neofašističnega gibanja CasaPound in današnje izjave italijanskih politikov v Bazovici

Spoštovani/e,

pošiljam odziv poslanke SD mag. Meire Hot in poslanca SD Matjaža Nemca na provokacije neofašističnega gibanja CasaPound in izjave vidnih italijanskih politikov danes v Bazovici.

S prijaznimi pozdravi
Janja Bregar
Poslanska skupina Socialnih demokratov
Odnosi z javnostmi
tel. 051 668 779

Malikovanje fašistične ideologije, kot si ga je ponovno privoščilo gibanje CasaPound, terja ukrepe na najvišji politični ravni!

Socialni demokrati najostreje obsojamo vse poizkuse rehabilitacije fašizma, ideologije, ki je milijonom ljudem po vsem svetu vzela življenje, jih trajno zaznamovala s trpljenjem ter želela uničiti že postavljene demokratične temelje ter iz njih izhajajoče vrednote življenja v miru in spoštovanju.  

Italijanska neofašistična organizacija CasaPound je danes s svojo mazaško akcijo ponovno dregnila v rane ljudi, prizadetih zaradi fašistične represije in njenega surovega nasilja, ki so jo pospremile neprimerne izjave vidnih italijanskih politikov. Zato od italijanskih oblasti pričakujeva jasno in takojšnje ukrepanje, kot tudi, da bodo predstavniki Evropske unije naredili vse potrebno, da se te provokacije v prihodnje preprečijo ter ostro sankcionirajo.

Socialni demokrati izražamo podporo Slovenkam in Slovencem, živečim v Italiji. Pričakujemo, da bo slovenska politika vzpostavila jasen dialog z italijanskimi oblastmi, da se zagotovi spoštovanje zgodovinskih dejstev ter polno uveljavljanje pravic slovenske manjšine, ki izhajajo iz italijanske ustave, zakonov in mednarodnih pogodb, da se najde skupna in na dialogu temelječa pot, onkraj poveličevanja idej, ki na najbolj grob in pritlehen način zanikajo temeljne demokratične postulate, se odkrito posmehujejo vrednotam skupne evropske družine in vsemu naporu, s katerim so ljudje ob meji preko desetletij gradili mostove sobivanja v prijateljstvu, miru ter spoštovanju.

mag. Meira Hot,
poslanka Socialnih demokratov

Matjaž Nemec,
poslanec Socialnih demokratov

11. 2. 2020

Avtor

Administrator