Tehnologija

Predstavljamo Samsung Galaxy S20: spreminjamo način dojemanja sveta okoli nas

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S20 serija je prva celovita 5G serija izjemnih Samsung pametnih telefonov, ki jo odlikujejo edinstvena 5G povezljivost in izjemne tehnologije kamere, ki vključujejo umetno inteligenco

 

San Francisco, ZDA – 11. februarja 2020 – Samsung Electronics je danes predstavil težko pričakovano serijo vrhunskih pametnih telefonov, ki popolnoma spreminja način dojemanja sveta okoli nas. Galaxy S20 serija vključuje popolnoma novo arhitekturo kamer, ki združuje umetno inteligenco z inovativnim Samsung slikovnim senzorjem in tako zagotavlja izjemno kakovost posnetkov. Poleg vrhunske kamere, Samsung Galaxy S20 pametni telefon omogoča še več zabave – v vsakem trenutku dneva lahko uživate v izbrani glasbi, gledate videoposnetke ali igrate priljubljene igre, ne glede na to, kje ste.

 

»Vstopamo v novo desetletje, v katerem bodo 5G tehnologije popolnoma spremenile način komuniciranja in doživljanja sveta okoli nas,« je ob predstavitvi dejal TM Roh, predsednik in vodja razvojnega oddelka raziskave za IT in mobilne komunikacije pri Samsung Electronics. In dodal: »Samsung z vsemi tremi modeli Galaxy S20 pametnih telefonov, ki vključujejo 5G povezljivost, nudi naprave naslednje generacije, ki bodo spremenile življenje uporabnikov. Z neverjetno kamero, ki vključuje umetno inteligenco, bodo uporabniki s svojimi najbližjimi lažje delili vse svoje najpomembnejše trenutke.«

 

Oblikujemo prihodnost komuniciranja 

S 5G povezljivostjo se začenja novo desetletje mobilnih generacij. Vsi pametni telefoni serije Galaxy S20 – Galaxy S20, Galaxy S20+ in Galaxy S20 Ultra – vključujejo najnaprednejše 5G tehnologije[1] in nudijo novo generacijo povezljivosti. Pametni telefoni serije S20 so prve naprave, ki omogočajo mobilne izkušnje, ki izkoriščajo sub-6 in mmWave[2].

 

Nov način zajemanja vsebin

Pogosteje kot kadarkoli prej zajemamo trenutke življenja in pripovedujemo svoje zgodbe s pametnim telefonom. Zaradi tega je eden najpomembnejših kriterijev pri izbiri pametnega telefona prav kamera. Galaxy S20 pametni telefoni, ki so zasnovani za sodoben način življenja, vključujejo popolnoma nov sistem kamer, ki ga pogajanja umetna inteligenca in ima največji slikovni senzor doslej, ter tako v vsakem posnetku in trenutku zajamejo le najboljše.

 

 • Osupljiva jasnost vsake podrobnosti: Z večjim slikovnim senzorjem, ki je na voljo pri seriji Galaxy S20 pametnih telefonov, se ločljivost kamere bistveno poveča za natančnejše posnetke, ki jih je mogoče dodatno urejati, obrezati in povečati. Galaxy S20 in S20+ imata kamero s 64 milijoni svetlobnih pik. Galaxy S20 Ultra nudi kamero z 108 milijoni svetlobnih pik. Večji senzor zajame več svetlobe, tako je kakovost posnetka odlična tudi pri šibkejši svetlobi. Galaxy S20 Ultra zahvaljujoč tehnologij nona-binninga, ki na ravni senzorja združi devet svetlobnih pik v eno, vključuje še možnost dinamičnega preklopa med ločljivostma med 108 in 12 milijoni svetlobnih pik.

 

 • Neprimerljiva zmogljivost povečave: S tehnologijo vesoljne povečave, ki uporablja kombinacijo hibridne optične povezave in povečave s super ločljivostjo, ki vključuje tudi povečavo z umetno inteligenco, lahko izbrani motiv povečate do 30-krat. Revolucionarne leče pri Galaxy S20 Ultra pametnem telefonu uporabljajo umetno inteligenco za obdelavo posnetkov in zmanjšanje izgube kakovosti pri visokih stopnjah povečave ter uporabnikom omogočajo do 100-kratno povečavo.

 

 • En zajem, več možnosti: Galaxy S20 uporabniku omogoča, da uživa v trenutku, medtem ko zajema trenutek. Galaxy S20 lahko z uporabo vseh objektivov istočasno in hkrati posname zbirko fotografij in videoposnetkov ter z umetno inteligenco priporoči najboljše.
 • Profesionalne zmogljivosti snemanja videoposnetkov: Galaxy S20 nudi 8K video snemanje, tako lahko uporabniki zajamejo vse podrobnosti in osupljive barve. Videoposnetek lahko ustavite in na podlagi posnetka ustvarite visoko resolucijsko fotografijo ali ga enostavno predvajate na Samsung QLED 8K TV[3]. Vaši videoposnetki bodo še bolj jasni in še bolj tekoči s funkcijo Super stabilnost 2.0, ki zmanjša tresenje. Analiza gibanja, ki temelji na umetni inteligenci, omogoča, da bodo vsi vaši videoposnetki na profesionalnem nivoju.

 

Še več zabave

Galaxy S20 nudi še več uživanja v stvareh, ki jih radi počnemo s svojim pametnim telefonom. Z novimi funkcijami je zasnovan za novo dobo mobilnih izkušenj.

 

 • Izjemen videoklic v storitvi Google Duo: Videoklici najpomembnejših ljudi v vašem življenju bodo z Galaxy S20 pametnim telefonov še lažji. Galaxy S20 s 5G povezljivostjo in s pomočjo partnerstva z Googlom ter Google Duo izboljšuje izkušnjo videoklica. Zdaj lahko iz klicalnika tapnete Duo, da začnete videoklic in prvič uživate v FHD kakovosti. Google Duo je združljiv z vsemi operacijskimi sistemi in lahko klepetate s komerkoli. S širokim objektivom kamere lahko v klic vključite celotno družino, klepetate pa lahko kar z osmimi prijatelji hkrati.

 

 • YouTube na 5G: Delite vaše 8K videoposnetke s svetom. Samsung sodeluje tudi z YouTubom, tako da lahko svoje 8K videoposnetke naložite neposredno na YouTube platformo – in z integriranimi 5G zmogljivostmi izkusite izjemno visoke hitrosti nalaganja.[4]
 • Ekskluzivne vsebine: Samsung in Netflix sta sodelovala ter Galaxy S20 pametni telefon ponudila režiserjem za snemanje bonus vsebin, ki temeljijo na priljubljenih Netflix izvirnikih. Dodatno, po Netflixu lahko brskate kar z uporabo Samsung Daily, Bixby in Finder vmesnikov.[5]

 

 • Izjemno igranje iger: Galaxy S20 postavlja igranje mobilnih iger na višji nivo. S 120 Hz zaslonom boste doživeli najhitrejšo hitrost osveževanja in nadvse gladko igranje – kot nalašč za igranje v 5G omrežju. Kasneje letos bo partner družbe Samsung, družba Microsoft, predstavila svojo priljubljeno Forzo Street igro v Galaxy Store. V kombinaciji s hitrim procesorjem, 12 GB RAM-a, zvočnim AKG sistemom in Game Booster aplikacijo, ki deluje v ozadju za optimizacijo nastavitev za največjo zmogljivost, Galaxy S20 pa postavlja nov standard za igranje iger.[6]

 

Izkusite neskončne možnosti

Galaxy S20 vključuje vrhunske tehnologije, ki jih Galaxy uporabniki želijo in pričakujejo. Galaxy S20 je najvarnejša Samsung naprava doslej, zaščitena s Knox varnostno platformo, ki varuje tako programsko kot tudi strojno opremo. Galaxy S20 ima tudi nov, varen procesor, ki ščiti pred napadi na strojno opremo.

 

Galaxy S20 pametni telefon, ki vključuje veliko inteligentno baterijo, nudi 25 W hitro polnjenje, medtem ko Galaxy S20 Ultra omogoča 45 W super hitro polnjenje[7]. Celotna Galaxy S20 serija nudi tudi veliko prostora za shranjevanje (128 GB pri Galaxy S20; 128 GB, 256 GB in 512 GB pri Galaxy S20 + in Galaxy S20 Ultra).[8]

 

Ima najpreprostejši in najbolj intuitiven Samsung vmesnik doslej: One UI 2. Z Galaxy S20 in dostopom do SmartThings platforme imate nadzor nad več kot 5000 različnih Samsung in partnerskih naprav. S Samsung Health dosezite cilje na področju zdravja, medtem ko boste s Samsung Pay uživali prednosti hitrih in varnih možnosti plačevanja.[9]

 

Galaxy Buds+

Samsung Galaxy Buds+ prinašajo izjemne užitek pri poslušanju priljubljene glasbe in podcastov, saj vključujejo AKG tehnologijo in imajo dvosmerne dinamične zvočnike. Poleg tega vključujejo 3 mikrofone za izjemno kakovost zvoka glasu in se pohvalijo z neverjetno dolgo življenjsko dobo baterije – 11 ur poslušanja vam omogoča baterija Galaxy Buds+ brezžičnih slušalk, dodatnih 11 ur energije pa je shranjenih v škatlici za slušalke[10]. Galaxy Buds+ aplikacija je sedaj združljiva tudi z operacijskim sistemom iOS in prinaša neverjetno zvočno izkušnjo, ne glede na to, katero napravo uporabljate[11].

 

Dostopnost

Galaxy S20 in Galaxy S20+ bosta na voljo od 13. marca naprej na voljo v številnih elegantnih barvah[12]:

 • Galaxy S20: kozmično siva, nebeško modra, nebeško roza
 • Galaxy S20+: kozmično siva, nebeško modra, nebeško roza
 • Galaxy S20 Ultra: kozmično siva, kozmično črna

 

Predprodaja se začne danes ob 21. uri. Galaxy S20 bo na voljo od 909 evrov, Galaxy S20+ od 1.009 evrov in Galaxy S20 Ultra od 1.369 evrov naprej.

 

Za več informacij o Galaxy S20, obiščite www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy, www.samsung.com/galaxy ali https://www.samsung.com/si/smartphones/galaxy-s20/.

 

Prednaročila so možna na https://www.samsung.com/si/offer/preorder-galaxy-s20/

 

###

 

O družbi Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na http://news.samsung.com.

 

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Adriatic (SEAD), Zagreb Branch Office, Radnička cesta 37b, Zagreb, Hrvaška, Marijana Brdovnik, m.brdovnik@partner.samsung.com  

ali Iris Horvat, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 51, iris.horvat@grayling.com

[1] Pri mobilnem operaterju preverite razpoložljivost in ostale podrobnosti.

[2] Pri mobilnem operaterju preverite razpoložljivost in ostale podrobnosti.

[3] 8K je na voljo pri modelih Samsung QLED TV 8K 2019 in 2020.

[4] Zahteva optimalno 5G povezljivost, ki je na voljo na izbranih trgih. Pri mobilnem operaterju preverite razpoložljivost in ostale podrobnosti.

[5] Bixby bo na voljo samo v Koreji in ZDA.

[6] Na voljo pri Galaxy S20 Ultra, Galaxy S20 5G in Galaxy S20+ 5G.

[7] Super hitri 45W polnilec se prodaja ločeno.

[8] Lahko se razlikuje glede na model ali trg.

[9] Lahko se razlikuje glede na model ali trg.

[10] Na podlagi povprečne življenjske dobe baterije v običajnih pogojih uporabe. Povprečna pričakovana učinkovitost na podlagi tipične uporabe. Dejanska življenjska doba baterije je odvisna od dejavnikov, kot so omrežje, izbrane funkcije, pogostosti klicev itd.

[11] Združljivo z iPhone 7 ali novejšimi modeli, deluje z iOS 10 ali novejšimi operacijskimi sistemi.

[12] Lahko se razlikuje glede na trg.

12. 2. 2020

Avtor

Administrator