Tehnologija

Prihodnost spreminja obliko: izrazite se z Galaxy Z Flip prepogljivim telefonom

Foto: Samsung

 

Prvi prepogljivi stekleni zaslon v kombinacij z edinstvenim uporabniškim vmesnikom nudi popolnoma novo mobilno izkušnjo

 

San Francisco, ZDA 11. februar 2020 – Samsung Electronics je predstavil novi Galaxy Z Flip prepogljivi telefon, ki je drzen in eleganten – zasnovan za uporabnike, ki vrhunsko tehnologijo vidijo kot način za samoizražanje. Galaxy Z Flip, narejen iz prvovrstnega zložljivega stekla, dobesedno prepogiba zakone fizike in ima 17,01-centimetrski (6,7-palčni) brezkončni prepogljivi zaslon, ki se zloži v elegantno in kompaktno obliko, ki se prilega vaši dlani. Galaxy Z Flip ima inovativen tečaj in izjemen uporabniški vmesnik, ki nudi številne prostoročne načine za zajem posnetkov, skupno rabo in uživanje v vsebinah. Galaxy Z Flip odpira novo desetletje prepogljivih mobilnih inovacij.

 

“Navdušeni smo nad sprejetjem Galaxy Fold prepogljivega telefona. Galaxy Z Flip je pomemben naslednji korak, saj želimo oblikovati celotno kategorijo prepogljivih telefonov in uporabnikom nuditi novo vrsto mobilnih izkušenj,” je povedal  TM Roh, predsednik in vodja razvojnega oddelka za raziskave za IT in mobilne komunikacije pri Samsung Electronics. In dodal:  “Galaxy Z Flip z edinstveno prepogljivo obliko in izjemno uporabniško izkušnjo na novo definira, kako lahko pametni telefon izgleda ter kaj lahko nudi uporabnikom.”

 

Prepogljiva dediščina

Galaxy Fold je odprl novo kategorijo pametnih telefonov, ki vodi v prepogljivo dobo. Pridružil se mu je Galaxy Z Flip prepogljivi telefon, ki ponovno potrjuje zavezanost družbe Samsung k inovacijam in vključevanju novih tehnologij za ustvarjanje izkušenj, ki bodo v prihodnjih letih navduševale uporabnike.

 

Moda v kombinaciji s tehnologijo

Elegantna oblika Galaxy Z Flip prepogljivega telefona je popolna za vse tiste uporabnike, ki tehnologijo vidijo kot način za samoizražanje. In vse inovacije, ki jih vključuje Galaxy Z Flip, to olajšujejo.

  • Slog, ki se prilega vašemu žepu – Galaxy Z Flip, zasnovan za lažjo prenosljivost, se prepogne v velikost denarnice, tako da ga lahko enostavno namestite v žep ali torbo. Ko je zaprt, je elegantna in kompaktna naprava v velikosti dlani. Ko se odpre, se zaslon skoraj podvoji in uporabniki lahko uživajo v vsebinah na 17,01-centimetrskem (6,7-palčnem) zaslonu.

 

  • Prvi prepogljivi stekleni zaslon na svetu – Galaxy Z Flip ima brezkončni prepogljivi zaslon s Samsung prepogljivim ultra tankim steklom (UTG), zaradi česar je Galaxy Z Flip še elegantnejši in nudi izjemen občutek pri dotiku, kakršnega še niste doživeli pri prepogljivi napravi. Zaslon ima razmerje stranic 21,9:9, poseben izrez za prepogibanje pa zagotavlja, da na zaslonu ni motenj.

 

  • Inovativen tečaj – Tečaj, ki ga vključuje Galaxy Z Flip, je prava inženirska umetnost. Podprt je z dvojnim CAM mehanizmom, ki zagotavlja, da je sam tečaj majhen in prepogibanje poteka gladko. Galaxy Z Flip je lahko odprt pod različnimi koti, kot to na primer omogoča zaslon prenosnika. Tečaji vključujejo tudi novo tehnologijo Samsung čistilcev, ki za odstranjevanje umazanije in prahu uporablja najlonska vlakna.

 

Nova prepogljiva izkušnja

Galaxy Z Flip prepogljivi telefon je narejen za sodoben življenjski slog na poti. Sedaj lahko naredite več stvari.

 

  • Več prostoročnosti – Galaxy Z Flip lahko ostane odprt skoraj pod vsakim kotom, kar omogoča številne priložnosti za selfieje in videoklice z Google Duo.

 

  • Flex način[1] – Samsung je sodeloval z družbo Google in skupaj sta zasnovala uporabniški vmesnik s Flex načinom, ki omogoča izjemno uporabniško izkušnjo s prepogljivim telefonom. Ko je naprava prostostoječa, se zaslon samodejno razdeli na dva 10,16-centimetrska (4-palčna) zaslona. Tako si lahko preprosto ogledate posnetke ali drugo vsebino na zgornji polovici zaslona, izbirate pa jo lahko na spodnji polovici. Na primer, na Youtubu lahko na spodnjem delu zaslona iščete videoposnetke in berete opise, medtem ko na zgornjem delu gledate izbrani posnetek.

 

  • Vrhunska kamera – Galaxy Z Flip ima vrhunsko kamero, ki vam omogoča, da na poti zajamete več – od skupinskih posnetkov s prijatelji do živih nočnih prizorov. Posnemite čudovite vsebine za družbena omrežja iz najboljšega kota kar prostoročno, brez stativa. Preprosto odprite prepogljivi telefon in ga postavite na mizo. Ali pa ga uporabite prepognjenega za selfie. Zajemate pa lahko tudi izjemne videoposnetke v razmerju 16:9, ki so kot za nalašč za deljenje na družbenih omrežjih.

 

  • Prilagojena obvestila – Ne glede na to, ali je Galaxy Z Flip zaprt ali odprt, nikoli ne boste zamudili sporočila, klica ali opomnika. Ko je Galaxy Z Flip zaprt, lahko preverite datum, čas in stanje baterije na manjšem zaslonu. Na klic lahko preprosto odgovorite, brez da bi morali odpreti telefon, na sporočilo pa lahko odgovorite tako, da se ga dotaknete in odprete telefon.

 

  • Multi-aktivno okno – Opravljajte več aktivnosti hkrati z multi-aktivnim oknom – preprosto odprite seznam oken in izberite aplikacije, ki jih želite uporabljati. Na primer, na enem delu zaslona lahko nakupujete, na drugem pa berete članek o modi.

 

Dostopnost

Galaxy Z Flip bo na voljo od 28. februarja 2020 v zrcalno vijolični in zrcalno črni barvi na 12 trgih, vključno z ZDA in Korejo.

 

Za več informacij o Galaxy Z Flip obiščite news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com, www.samsung.com/galaxy ali https://www.samsung.com/si/smartphones/galaxy-z-flip/.

 

###

 

O družbi Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na http://news.samsung.com.

 

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Adriatic (SEAD), Zagreb Branch Office, Radnička cesta 37b, Zagreb, Hrvaška, Marijana Brdovnik, m.brdovnik@partner.samsung.com  

ali Iris Horvat, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 51, iris.horvat@grayling.com

 

[1] Združljivost s Flex načinom je na voljo za kamero, galerijo, AOD in Google Duo, v bližnji prihodnosti bo na voljo tudi za aplikacije drugih družb. Flex način za Youtube bo na voljo v bližnji prihodnosti.

12. 2. 2020

Avtor

Administrator