Splošno

18. Pustna Sobotna iskrica za izgradnjo novih učilnic in ambulante v Burundiju

 

Slovenska karitas, Misijonsko središče Slovenije in Radio Ognjišče tudi letos vabijo k sodelovanju na pustnem plesu z dobrim namenom. V športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani se bo v soboto, 22. februarja, ob dvanajsti uri začela »Pustna Sobotna iskrica«. Za zabavo bodo skrbeli Modrijani in Ped1ped.

 

V programu Radia Ognjišče bo na pustno soboto, med deveto in petnajsto uro, potekalo telefonsko zbiranje sredstev za otroke v Afriki. Darovalci bodo pomagali misijonarki s. Vesni Hiti, ki v  Bujumburi, glavnem mestu Burundija, bdi nad delom centra za otroke s posebnimi potrebami. Na vprašanje kakšnemu projektu bo namenjena pomoč odgovarja: »Radi bi zgradili nove učilnice, obnovili star del centra, okna, izolacijo … Vem kako je za otroke s posebnimi potrebami poskrbljeno v razvitem svetu in se zavedam, da ne bomo nikoli dosegli vaših vzorov. Veseli pa bomo, če bomo uspeli zagotoviti vsaj osnovne pogoje za delo z avtističnimi otroki, mladimi bolniki z epilepsijo, otroci z gibalno oviranostjo…, za njihovo bivanje in vsaj minimalni napredek.«

 

Ob sklepnih pripravah na letošnjo Pustno sobotno iskrico se budijo tudi spomini na minule akcije, ki so, z dobroto poslušalcev in maškar na pustnem plesu, zgradile šole v Kambodži, na Madagaskarju, poskrbele za zapuščene otroke v Ukrajini, riž za lačne otroke na Madagaskarju in v Etiopiji in na vrsto drugih uspešno izpeljanih projektov. Z darovi lanske Pustne Sobotne iskrice so prav v teh dneh izkopali temelje za bolnišnico za otroke in matere na misijonu Atede v Ugandi. Domačini so neizmerno hvaležni za vso pomoč iz Slovenije.

 

Misijonarka s. Vesna Hiti prosi: »Ko se bliža letošnja Pustna Sobotna iskrica, vas srčno vabim k pomoči za naše otroke v centru Akamuri. To so prave lučke, »posebni« otroci, ki potrebujejo tudi »posebno« pomoč. Brez vaše pomoči pa je ne bi nikoli dobili. Že vnaprej se iskreno zahvaljujem za dobroto vaših velikih src.«

 

Maškare, ki bodo prišle na pustni ples z Modrijani in Ped1ped-om bodo za gradnjo učilnic in ambulante na misijonu v Burundiju prispevale tudi z darovi za krofe in ostale sladkarije, ki jih bodo darovali: Žito, Chio, Leone, mlekarna Planika, Pivka, Sava hoteli in smučišče Kanin. Pokrovitelja letošnje Pustne Sobotne iskrice sta Založba Družina in AMZS. Najlepše skupinske, družinske in posamezne maske bodo simbolično nagrajene. Največja nagrada pa bo, upamo, uspešno dobro delo za otroke v Burundiju. Več o letošnjem namenu v tem videu in na  radio.ognjisce.si.

 

Dodatne informacije lahko dobite na Slovenski karitas (jana.lampe@karitas.si) ali Radio Ognjišče (jure.sesek@ognjisce.si).

 

Hvala za objavo in lep pozdrav!

mag. Cveto Uršič

generalni tajnik Slovenske karitas

18. 2. 2020

Avtor

Administrator