Družabno

S POTICO VELIKANKO bomo postavili SVETOVNI REKORD v velikosti POTICE!

Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju z Zvezo kmetic Slovenije na 43. sejmu ApiSlovenija na Celjskem sejmu pripravlja poseben dogodek, na katerem bomo poudarili pomen lokalne hrane in največjo slovensko kulinarično posebnost – POTICO.

 

Članice Zveze kmetic Slovenije bodo spekle POTICO VELIKANKO in s tem postavile SVETOVNI REKORD v velikosti naše POTICE. POTICA VELIKANKA bo razstavljena 14. marca na Festivalu kave, v dvorani C. Častna pokroviteljica »POTICE VELIKANKE« je ministrica dr. Aleksandra Pivec, ki bo ob 11.00 uri odrezala prvi kos potice. Po uradnem delu boste potico lahko kupili. Nakup potice in ostalega pekovskega pecivo bo možen tudi v nedeljo 15. marca 2020.

 

Za ljubitelje kave pa bo okus kave še bolj mamljiv. Številni ponudniki na Festivalu kave bodo ponudili kavo z odličnim medom slovenskih čebelarjev. Da bo vaša izkušnja ob uživanju kave še bolj pristna, si boste lahko v isti dvorani ogledali napihljiv čebelnjak.

 

Vabljeni 14. in 15. marca 2020 na 43. sejem ApiSlovenija v Celje. Pripravljamo strokovna predavanja, medeno ulico z informacijami s področja čebelarstva, predstavljamo tehnološke rešitve v čebelarstvu, ogledate si lahko tudi prodajno razstavo čebelarske opreme in pripomočkov, razstavo čebelarskih fotografij iz mednarodnega natečaja čebelarske fotografije, predstavljamo projekt Pijmo kavo in čaj z medom ter dobrodelno akcijo “Korak zase, korak za sladkorčke”.

 

Vljudno vabljeni.

Čebelarska zveza Slovenije

19. 2. 2020

Avtor

Administrator