Avtomobilizem

CASA SEAT bo svoja vrata odprla 23. aprila

Foto: Seat

  • Otvoritev bo na praznik sv. Jurija, na dan, ki je eden najpomembnejših v kulturnem življenju Barcelone
  • CASA SEAT bo spodbujala razprave o mobilnosti za prihodnost; njen cilj je postati ena od mestnih znamenitosti
  • Zgradba je delo arhitekta Carlosa Ferraterja, za notranji dizajn pa je poskrbel Lázaro Rosa-Violán

 

Barcelona (Španija), 10. 02. 2020. CASA SEAT, SEAT-ov novi multidisciplinarni prostor v samem srcu Barcelone, bo javnosti svoja vrata odprla 23. aprila. Datum sovpada s praznikom sv. Jurija in svetovnim dnem knjige. Je poklon mestu, v katerem je bil SEAT ustanovljen pred skoraj 70 leti, in simbolizira ambicije novega prostora, da bi postal del kulturnega življenja Barcelone.

 

CASO SEAT so ustvarili z namenom, da bo prispevala k soustvarjanju mobilnosti prihodnosti. Prostor bo zasnovan tako, da bo spodbujal širjenje idej ter razprave in srečanja na temo npr. trajnosti, dizajna, tehnologije in poslovanja. Novi prostor na križišču ulice Paseo de Gracia in avenije Diagonal naj bi postal stičišče novih trendov in urbanih talentov ter bo namenjen koncertom, srečanjem z ustvarjalci, umetniškim razstavam in raznovrstnim kulturnim dogodkom. Obiskovalci bodo imeli dostop tudi do gostinske ponudbe in delovnega prostora, ki bo odprt za sodelovanje in inovativne projekte.

 

“CASA SEAT je poklon Barceloni, zato smo se odločili, da prostor odpremo 23. aprila. To je za mesto in kulturo eden najbolj posebnih dni in želimo biti del tega praznovanja,” je dejal SEAT-ov podpredsednik za prodajo in trženje ter izvršni direktor znamke CUPRA Wayne Griffiths. “CASA SEAT bo spodbujala izmenjavo idej in soustvarjanje rešitev za izzive, povezane z mobilnostjo in mestom jutrišnjega dne. SEAT in CUPRA želita deliti svojo vizijo, obenem pa se želita učiti od vsega, kar Barcelona nudi,” je povedal Griffiths.

 

Prostor s prepoznavnim znakom dveh ikon arhitekture in dizajna

Pri tem projektu je SEAT sodeloval z dvema svetovno znanima imenoma na področju arhitekture in dizajna: arhitekt Carlos Ferrater (OAB studio) je vodil prenovo zgradbe, notranji oblikovalec Lázaro Rosa-Violán, eden mednarodno najbolj priznanih profesionalcev, pa vodi notranje oblikovanje tega unikatnega prostora.

 

CASA SEAT ima v štirih nadstropjih površino 2.600 m2. Carlos Ferrater je s svojo ekipo prostor zasnoval kot mestno vozlišče za srečanja, in sicer tako, da ga je odprl in odstranil stene. Namen odseva tudi kontinuirana fasada, ki bo z edinstveno ukrivljeno zasteklitvijo z bronastim sitotiskom postala vizualna ikona mesta Barcelona.

 

Poleg tega je Lázaro Rosa-Violán razvil notranji dizajn, ki z visokokakovostnimi materiali in široko paleto svetlih, nasičenih barv ustvarja prijeten in dinamičen prostor. Svetloba Barcelone bo glavna značilnost notranjosti in bo izboljšala obiskovalčevo izkušnjo. Naravna svetloba, ki bo svetila skozi stekleno fasado, in posredna notranja osvetlitev bosta ustvarjali toplo, sproščujoče vzdušje, v katerem se bodo dobro počutili vsi obiskovalci CASE SEAT.

 

Direktor CASE SEAT, Gabriele Palma, je dejal, da je “lokacija novega prostora simbolična in želimo, da bo to prostor, kjer bo mesto v gibanju. Od 23. aprila dalje bo CASA SEAT prostor, kjer se bodo obiskovalci lahko srečali s prihodnostjo mobilnosti. Razvili bomo vsebine, povezane s tehnologijo, inovacijami in poslovanjem, pa tudi z umetnostjo, oblikovanjem, kulturo in urbanimi trendi.”

 

CASA SEAT je svoja vrata že odprla na spletu. Z obiskom spletne strani www.casa.seat boste lahko izvedeli več o projektu ter spremljali novice o prostoru in dogajanju v njem.

 

SEAT je edino špansko podjetje v svoji panogi, ki pokriva celotni razpon avtomobilske proizvodnje – od dizajna, razvoja in proizvodnje do trženja. Je član koncerna Volkswagen in mednarodno podjetje s sedežem v Martorellu (Barcelona). Izvaža 80 % svojih vozil in je prisoten v 80 državah na vseh petih celinah. Leta 2019 je SEAT prodal 574.100 vozil – največ v zgodovini znamke.

 

Skupina SEAT zaposluje več kot 15.000 ljudi in ima tri proizvodne centre – Barcelona, El Prat de Llobregat in Martorell, kjer izdelujejo prodajno izjemno uspešne modele Ibiza, Arona in Leon. Na Češkem izdelujejo model Ateca, v Nemčiji model Tarraco, na Portugalskem Alhambro in na Slovaškem Mii electric, SEAT-ov prvi 100-odstotno električni avto.

 

Multinacionalno podjetje ima tudi tehnični center, v katerem dela 1.000 inženirjev. Njihov cilj je postati gonilna sila na področju inovacij za vodilnega industrijskega investitorja v raziskave in razvoj v Španiji. SEAT v svoji modelski paleti že ponuja najsodobnejšo povezljivostno tehnologijo, trenutno pa se osredotoča na proces globalne digitalizacije, ki je ključnega pomena v zagotavljanju mobilnosti za prihodnost.

 

 

SEAT Communications

 

  Cristina Vall-Llosada

Vodja korporativnega komuniciranja

M/ +34 646 295 296

cristina.vall-llosada@seat.es

 Ezequiel Avilés

Korporativno komuniciranje

M/ +34 646 303 738

ezequiel.aviles@seat.es

 

19. 2. 2020

Avtor

Administrator