Avtomobilizem

Družbena odgovornost: koncern Volkswagen in Microsoft nadgrajujeta partnerstvo

 

·         V središču: trajnost, digitalno opismenjevanje in angažiranost zaposlenih

  • Prva skupna projekta: digitalizacija in zmanjšanje emisij CO2

 

Wolfsburg/München (Nemčija), 27. januar 2020. Koncern Volkswagen in Microsoft Nemčija sta se dogovorila za dolgoročno sodelovanje pri pobudah za trajnost in socialno prihodnost. Cilj je spodbujanje in skupno uresničevanje projektov s področja družbene odgovornosti, kot so trajnost, digitalno opismenjevanje in nadaljnje usposabljanje ter interna angažiranost zaposlenih v skupno dobro. V ta namen sta obe podjetji podpisali okvirno pogodbo.

 

 

Timsko delo v računalniškem laboratoriju

Ralf Pfitzner, vodja trajnostnega delovanja v koncernu Volkswagen, je dejal: “Varovanje podnebja in digitalna transformacija sta osrednji temi za prihodnost gospodarstva in družbe. Izzivi so ogromni – zato je še posebej pomembno, da je transformacija sprejeta s širokim družbenim konsenzom in da nam ljudje sledijo. Zato bolj kot kdajkoli prej potrebujemo sodelovanja z uspešnimi partnerji.”

 

 

Sabine Bendiek, direktorica podjetja Microsoft Nemčija, je poudarila: “Čas za soliranje je potekel. Novo desetletje zahteva skupne odgovore na velike izzive. Zato svojo dejavnost povezujemo s Volkswagnom ter želimo spodbujati uporabo digitalnih tehnologij in umetne inteligence v dobro okolja, družbe in gospodarstva. V središču našega delovanja je podpora ljudem vseh starostnih skupin pri izoblikovanju njihovih kompetenc za digitalizirani svet.”

 

Dostop do digitalnih tehnologij

Tako Volkswagen kot tudi Microsoft se v okviru družbene odgovornosti že angažirata na področjih trajnosti in digitalnega opismenjevanja. Njun cilj je, da bi ljudem omogočili dostop do digitalnih tehnologij, da bi ti s tem postali del družbe in si povečali možnosti za prihodnost. Sedaj želita podjetji

 

sodelovati na področju družbene angažiranosti, s čimer bi ustvarili sinergije in skupaj prispevali k

družbeni dodani vrednosti.

 

V ta namen bo Microsoft na priznani Volkswagnovi fakulteti 73 (Fakultät 73) ponudil program digitalnega usposabljanja. Z njim naj bi se zaposleni pri Volkswagnu kot tudi zunanji iskalci zaposlitve ustrezno pripravili na digitalni trg dela ali se nadalje usposabljali. Prvih 100 študentov se bo v program lahko vključilo spomladi.

 

Poleg tega v Autostadtu v Wolfsburgu za učence in dijake načrtujejo skupne delavnice s področij, kot sta programiranje in umetna inteligenca.

 

Zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida

Še en projekt, ki ga načrtujejo za pomlad, je “Thinkathon” v Autostadtu. Na tem dogodku se bodo udeleženci iz obeh podjetij, študenti in zagonska podjetja ukvarjali z vprašanjem, kako uporabiti umetno inteligenco, da bi zmanjšali emisije ogljikovega dioksida. Za drugo četrtletje 2020 se trenutno pripravlja projekt, ki se bo v okviru še enega kreativnega formata osredotočal na trajnostne cilje Združenih narodov.

 

Že od leta 2018 imata Volkswagen in Microsoft sklenjeno strateško partnerstvo za skupni razvoj oblaka Volkswagen Automotive Cloud.

 

Microsoft Deutschland GmbH

Microsoft Deutschland GmbH je leta 1983 ustanovljeno hčerinsko podjetje družbe Microsoft Corporation (Redmond, ZDA), ki ima vodilni položaj med svetovnimi proizvajalci standardne programske opreme, storitev in rešitev ter promet v višini 125,8 milijarde ameriških dolarjev (poslovno leto 2019, 30. junij 2019). V fiskalnem letu 2019 je njihov neto dobiček znašal 36,8 milijarde ameriških dolarjev. Poleg sedeža podjetja v okrožju Schwabing v Münchnu ima Microsoft Deutschland GmbH po celi državi šest regionalnih pisarn in pribl 2.700 zaposlenih. Skupaj s pribl. 30.000 partnerskimi podjetji nudi storitve podjetjem iz vseh panog in vseh velikosti.

 

Več informacij o pobudi za znanje o družbeni odgovornosti podjetja Microsoft Deutschland je na voljo na povezavi https://www.microsoft.com/de-de/berlin/artikel/future-skills-fuer-deutschland.aspx

 

 

 

 

Volkswagen AG

Korporativno komuniciranje | Tiskovni predstavnik za trajnostni razvoj in okolje Kontakt Dr. Günther Scherelis

Telefon +49-5361-9- 871 82

E-mail guenther.scherelis@volkswagen.de | www.volkswagen-newsroom.com

 

Volkswagen AG

Korporativno komuniciranje | Tiskovni predstavnik
Kontakt
Jonas Kulawik

Telefon +49-5361-9-711 21

E-mail jonas.alexander.kulawik@volkswagen.de | www.volkswagen-newsroom.com

 

 

 

Microsoft Deutschland GmbH

Višja vodja za komuniciranje, korporativno komuniciranje Kontakt Isabel Richter

E-mail isabel.richter@microsoft.com

19. 2. 2020

Avtor

Administrator