Avtomobilizem

Škoda prvič razkriva, kakšna bo nova Octavia RS iV

  • Objavljene uradne oblikovalske skice športnega top modela četrte generacije Octavie
  • Prvi Škodin model RS s priključnohibridnim pogonom združuje športnost in trajnost
  • Športni detajli poudarjajo dinamičen oblikovalski slog Škodine prodajne uspešnice

 

Mladá Boleslav (Češka), 5. februar 2020 – Škoda ustvarja občutek napetega pričakovanja ob prihodu nove Škode Octavie RS iV. Češki proizvajalec avtomobilov je objavil tri uradne

oblikovalske skice zunanjosti športnega top modela četrte generacije Octavie, ki bo svetovno premiero doživel 3. marca na ženevskem avtomobilskem salonu. Črni, za RS-modele značilni detajli poudarjajo dinamični oblikovalski slog Škodine prodajne uspešnice z elegantnimi proporcionalnimi razmerji, ki ima v primerjavi s predhodnikom za kanček večje dimenzije. Octavia RS iV je kot prvi Škodin model RS opremljena s priključnohibridnim pogonom, kar ji omogoča, da praktičnost družinskega avtomobila in izrazito športnost na edinstven način združuje s trajnostjo in učinkovitostjo.

 

Škoda Octavia RS iV sedaj dvajset let po prvi Octavii RS začenja novo poglavje v izjemni zgodbi o uspehu. Znotraj modelske serije je po Octavii RS veliko povpraševanja. Na Škodinih ključnih evropskih trgih, torej v Nemčiji, Veliki Britaniji in Švici, je bila vsaka peta prodana Octavia model RS. Kupci cenijo kombinacijo izjemne prostornosti, praktičnosti in športnega značaja. Nova Octavia RS iV s priključno­hibridnim pogonom in 180 kW (245 KM) sistemske moči je z manjšo porabo in nižjimi emisijami CO2 še posebej prijazna do okolja.

 

Oblikovalske skice razkrivajo, da bo Octavia RS iV na voljo kot kupejevska limuzina ali v izvedbi Combi. Pri tem močno izstopata Škodina mreža hladilnika v črni barvi in športni spodnji del sprednjega odbijača z velikimi odprtinami za zajemanje zraka in markantnimi črnimi detajli. Velika aluminijasta platišča, sprednji in zadnji difuzor ter usmernik zraka, ki je pri limuzini nameščen na zadku vozila, pri izvedbi Combi pa nad zadnjim steklom, optično poudarjajo dinamiko Octavie RS iV.

 

Dodatne informacije:

Hermann Prax                                                    Zbyněk Straškraba

Vodja produktnega komuniciranja                 Tiskovni predstavnik za produktno komuniciranje

T +420 734 298 173                                          T +420 326 8 11785

hermann.prax@skoda-auto.cz                       zbynek.straskraba@skoda-auto.cz

19. 2. 2020

Avtor

Administrator