Splošno

Volkswagen Gospodarska vozila razkriva, kakšen bo novi Caddy: svetovna premiera februarja 2020

 

 

•      Dinamičen, samozavesten, športen in obenem praktičen: novi Caddy in Caddy Cargo

  • Inovativen, a še vedno 100-odstotno Caddy: mestni dostavnik in družinski enoprostorec dosegata povsem nove razsežnosti
  • Več asistenčnih sistemov in popolnoma nova stopnja digitalizacije za uporabnike

 

 

Hannover (Nemčija), 27. januar 2020 – Nova generacija bo popolnoma drugačna, a bo kljub temu izpolnjevala vsa dosedanja pričakovanja: Volkswagnov Caddy bo v svoji peti generaciji popolnoma prenovljen avtomobil. Noben vijak ne bo ostal nedotaknjen. Kljub temu bo novi Caddy še naprej vzor za vsa vozila iz A-segmenta mestnih dostavnikov in družinskih enoprostorcev. Kot prostorski čudež z dvema medosnima razdaljama bo namreč še naprej izpolnjeval vse tradicionalne želje glede najrazličnejših transportnih možnostih in čim večje svobode za vsakodnevne potrebe obrtnikov, ponudnikov storitev in družin.

 

Študije novega Caddyja so postale bolj konkretne: jasno je, da se bo pri bodočem malem dostavniku znamke Volkswagen Gospodarska vozila v prihodnjem letu marsikaj spremenilo.  Nova izvedba Caddy Cargo daje vedeti, da bo sicer izrazito funkcionalni, praktično naravnani razred v prihodnje zaznamovala nova samozavest. Osnutek jasno razkriva: strešna linija se rahlo spušča proti zadku, kratka medosna razdalja bo daljša, medtem ko bodo platišča in pnevmatike po želji lahko večji. Tudi svetlobna LED-grafika postaja zelo inovativna: sprednje

 

 

  • Konkretna oblikovalska študija novega Volkswagen Caddyja: več športnosti v segmentu družinskih enoprostorcev, a avtomobil kljub temu ostaja zvest in zanesljiv spremljeva­lec družin, športnikov in drugih uporabnikov.

 

  • Povsem na novo zasnovani mestni dostavnik Volkswagen Caddy: LED-luči ustvarjajo privlačen dizajn, vozilo pa poleg tega zaznamujejo znane odlike, kot je velika tovorna prostornina – vsakdanji spremljevalec za obrtnike, ponudnike storitev in imetnike voznih parkov.

 

luči se optično nadaljujejo iz mreže hladilnika in prehajajo naravnost v športno-elegantne stranske linije karoserije. Študija novega Caddyja poleg tega že jasno nakazuje bolj navpične, vitke luči na zadku. Vse je drugačno, a Caddy še naprej ostaja sinonim za veliko tovorno prostornino in odlično prilagodljivost. Tisto, zaradi česar je Caddy že od vsega začetka priljubljen pri kupcih, ostaja nespre­menjeno. Skratka, 100-odstotno nov, 100-odstotno Caddy.

 

Eden od elementov za več športnosti v segmentu se odraža tudi pri osebni različici: kratka medosna razdalja ne poskrbi samo za bolj suveren videz– pač pa je vozilo dejansko širše in daljše. Poleg športnikov in rekreativcev bo novi Caddy kot privlačna, praktična alternativa zanimiv še za marsikoga. Magnet za oči je

zagotovo tudi ogromno panoramsko strešno okno, ki je največje v segmentu.

Novi Caddy ima športno vitek dizajn – suveren videz, ki je kot ulit.

Vse to nakazuje, da tudi novi Caddy želi postati merilo v svojem razredu.

 

Poleg tega bo na voljo več asistenčnih sistemov kot kdajkoli prej v razredu mestnih dostavnikov in družinskih enoprostorcev. Novi Caddy bo vedno povezan z internetom. To pomeni, da bo deloval kot samostojna naprava na štirih kolesih z informacijami v realnem času.

 

Mestni dostavnik in družinski enoprostorec bosta svetovni javnosti premierno predstavljena konec februarja 2020. Nadaljnje podrobnosti sledijo kmalu.

 

 

O znamki Volkswagen Gospodarska vozila:

“We transport success.” Volkswagen Gospodarska vozila je kot samostojna znamka v okviru koncerna Volkswagen odgovoren za razvoj, proizvodnjo in prodajo lahkih gospodarskih vozil. Mednje sodijo modelske serije Transporter, Caddy, Crafter in Amarok, ki jih izdelujemo v tovarnah v mestih Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) in Pacheco (ARG). Naša vozila prevažajo gradbene delavce, družine in pustolovce, žemljice, pakete ali jadralne deske. Vsak dan nešteto ljudem širom po svetu pomagajo dobro opravljati delo, služijo kot mobilne delavnice ter dostavljajo reševalce in policiste do vseh, ki potrebujejo njihovo pomoč. Volkswagen Gospodarska vozila je poleg tega v koncernu Volkswagen vodilna znamka za avtonomno vožnjo, za mobilnost kot storitev (MaaS) in prevoz kot storitev (TaaS).

 

 

 

 

 

Znamka bo v prihodnosti razvijala in izdelovala tudi vozila za posebne namene (SPV), kot so robotski taksiji in robotski dostavniki. Na ta način bomo zagotovili ustrezne transportne rešitve za celotno družbo – z vsemi njenimi zahtevami za čisto, inteligentno in trajnostno naravnano mobilnost. V njihovih proizvodnih obratih širom po svetu je zaposlenih 24.000 ljudi, od tega 15.000 v tovarni v Hannovru.

 

 

Informacije o znamki Volkswagen Gospodarska vozila in o tovarni v Hannovru:

Facebook: https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/volkswagen-commercial- vehicles-/

Podcast znamke Volkswagen Gospodarska vozila ”wetransportsuccess”:
https://www.radio.de/p/wetransportsuccess

19. 2. 2020

Avtor

Administrator