Družabno

Ekološko z Europarkom in Metko Ternjak Gomboc

Metka Ternjak Gomboc in Europark Maribor vabita na prvo druženje

Europarkova ekološka tržnica vabi vsako sredo med 14. in 19. uro

Foto: Europark

 

Europarkova ekološka tržnica že 10 let navdušuje obiskovalce z raznoliko ponudbo kakovostnih, biološko pridelanih sestavin in domačih naravnih proizvodov. Za vse, ki se želijo naučiti nekaj več o naravnih sestavinah, domačih izdelkih in zdravem načinu življenja, pa so v mariborskem nakupovalnem središču letos pripravili posebno presenečenje. Vsak mesec se bo obiskovalcem ekološke tržnice pridružila strokovnjakinja na področju ekoloških izdelkov in zdravega življenja Metka Ternjak Gomboc. S svojimi bogatimi izkušnjami bo zdravo in naravno začinila še s poučnim. Prvo druženje z Metko, ki bo v sklopu ekološke tržnice potekalo v sredo, 26. februarja, bo zaznamovalo zlato klasje. Obiskovalci bodo spoznali različne vrste žita, izdelke iz žit in okušali domače pekovske dobrote.

 

Od zrna do domačih dobrot

V družbi Metke Ternjak Gomboc, strokovnjakinje na področju ekoloških izdelkov, se bodo obiskovalci Europarka Maribor vsak mesec podali na poučno dogodivščino. Na prvem dogodku 26. februarja se bodo seznanili z različnimi vrstami žita in številnimi dobrotami, katerih glavna sestavina je žito – raznovrstne moke, kaše, zdrobi, kosmiči in testenine. Poleg tega si bodo lahko ogledali pripomočke za mletje in peko kruha, manjkala ne bo niti demonstracija izdelave kruha z drožmi. Predstavljene dobrote bodo na voljo tudi v pokušino, nekatere izdelke bodo lahko obiskovalci kupili na »rinfuzo«, za čim bolj miren počitek pa bodo v ponudbi tudi blazine, polnjene z žiti.

 

Naravno, lokalno pridelano

Na stojnicah Europarkove ekološke tržnice slovenski ponudniki vsako sredo med 14. in 19. uro predstavljajo domače naravne proizvode, kakovostna olja, sezonsko sadje, svežo in vložena zelenjavo ter mesne in pekovske izdelke. Za vse sladkosnede so na voljo še domači piškoti, jabolčni zavitki in druge dobrote. Ker pa ekološke sestavine niso pomembne samo na prehrambnem področju, na ekološki tržnici ne manjka niti ekološka negovalna kozmetika; vse od krem prek kopalnih soli do glinenih mask.

 

 

Europark Maribor – upravlja SES Spar European Shopping Centers

Europark Maribor, ki ga upravlja SES Spar European Shopping Centers, je od svojih začetkov leta 2000 do danes postal največje in najbolj priljubljeno nakupovalno središče v severovzhodni Sloveniji, saj ga povprečno mesečno obišče okoli pol milijona obiskovalcev. S 40.000 kvadratnimi metri prodajnih površin ter 120 prodajalnami in lokali pod eno streho ponuja izbrane, svetovno priznane blagovne znamke.

SES – Spar European Shopping Centers je razvijalec, graditelj in upravljavec nakupovalnih središč v šestih državah. Trenutno podjetje upravlja 29 nakupovalnih središč v centralni, južni in vzhodni Evropi. Površina za oddajo znaša 790.000 kvadratnih metrov. V letu 2018 so najemniki v SES nakupovalnih središčih ustvarili 2,76 milijard evrov bruto prodaje. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. SES trenutno v Sloveniji upravlja štiri nakupovalna središča, z odprtjem novega nakupovalnega središča ALEJA bo z letom 2020 pri nas lokacij pet. SES že od vsega začetka nudi svoje znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradnje, oddajanja nakupovalnih površin in upravljanja nakupovalnih središč tudi kot storitev za zunanje lastnike nakupovalnih središč. SES je del skupine SPAR Austria.

Dodatne informacije na: www.europark.si in www.ses-european.com.

 

 

Dodatne informacije:

 

Europark

Petra Romih, vodja marketinga

Tel.: 02 320 82 22

e-pošta: petra.romih@europark.si

 

IPPR

Tjaša Toni Skubic, odnosi z javnostmi

Gsm: 040 512 880

e-pošta: tjasa.toni-skubic@ippr.si

 

Dodatne informacije o Spar European Shopping Centers SES:

Claudia Streitwieser-Schinagl, vodja odnosov z javnostmi

SES Spar European Shopping Centers

Söllheimer Straße 4, 5020 Salzburg

Tel.: 0043 662 4471 7110 // 0043 664 2650 450

e-pošta: presse@ses-european.com

21. 2. 2020

Avtor

Administrator