Splošno

Zavarovalnica Triglav v Škofji Loki na novi lokaciji

Zavarovalnica Triglav je ob selitvi predstavništva predala donacijo društvu Sožitje Škofja Loka

Zavarovalnica Triglav je naredila korak bližje strankam v Škofji Loki. S selitvijo predstavništva na novo in dostopnejšo lokacijo na Trati bodo zavarovanja in asistenčne storitve še bolj približali meščanom in prebivalcem škofjeloške okolice. Vodilna slovenska zavarovalnica je ob odprtju novih prostorov predala tudi sredstva za podporo programu psihosocialne pomoči družinam otrok s posebnimi potrebami, ki ga izvaja društvo Sožitje Škofja Loka.

Zavarovalnica Triglav, ki je v Škofji Loki prisotna že več kot 40 let, je svoje prostore preselila na novo lokacijo: v poslovni objekt na Kidričevi cesti na Trati. Z več razpoložljivimi parkirnimi mesti in sodobno opremljenimi prostori bodo dostop do zavarovanj ter asistenčnih storitev olajšali tako meščanom kot prebivalcem okoliških naselij ter jih s tem spodbudili k skrbi za varnejšo prihodnost.

 

»Zavarovalnica Triglav je na Gorenjskem prisotna že več kot 70 let, v Škofji Loki pa več kot štiri desetletja. Ves ta čas strankam stojimo ob strani s snovanjem naprednih zavarovanj ter uporabnih asistenčnih storitev, ki jim lahko pomagajo v primerih nepredvidenih dogodkov,« je ob odprtju novih prostorov povedala Janka Planinc, direktorica Območne enote Kranj Zavarovalnice Triglav in dodala: »V lokalne skupnosti se vključujemo tudi z raznolikimi akcijami in partnerstvi, s katerimi soustvarjamo varnejšo prihodnost za različne skupine ljudi.«

 

Odprtje so posvetili družinam otrok s posebnimi potrebami

Zavarovalnica, ki je že tradicionalno vpeta v gorenjsko lokalno okolje, je selitev predstavništva zaznamovala z družbeno-odgovorno noto in društvu Sožitje Škofja Loka predala sredstva za izvedbo psihosocialnega programa, namenjenega posameznikom, parom ter družinam otrok s posebnimi potrebami. Ti se s čustvenimi in drugimi stiskami, ki jih prinaša tovrstna družinska dinamika, najpogosteje srečujejo za zaprtimi vrati doma. Program društva Sožitje pa jim omogoča, da svoja čutenja in mišljenja izrazijo ter izmenjajo izkušnje v varnejšem okolju.

 

»Odnos med starši in otrokom s posebnimi potrebami je je lahko vir zadovoljstva, vendar se starši ob tem pogosto soočajo tudi s strahom, osamljenostjo, stigmatizacijo ter žalostjo za zdravim otrokom, ki se pojavi ob vseh prelomnih trenutkih, na primer ko naj bi otrok shodil, spregovoril ali pričel z obiskovanjem šole. Program psihosocialne pomoči staršem in drugim družinskim članom omogoča srečanje s seboj ter z drugimi ljudmi v varnem okolju. Tako jim pomaga povrniti občutek sprejetosti,« je ob zahvali za donacijo pojasnil Marko Mohorič, predsednik društva Sožitje Škofja Loka.

 

Predstavništvo v Škofji Loki je odprto vsak delavnik

Nove prostore predstavništva Zavarovalnice Triglav v Škofji Loki lahko občani in obiskovalci mesta z bogato kulturno in zgodovinsko tradicijo najdejo na Trati, na Kidričevi cesti 51c. Predstavništvo je odprto vsak delovnik med 7. in 18. uro, cenitev poškodovanih vozil pa poteka vsako sredo od 8. do 11. ure. Več informacij o zavarovanjih in asistenčnih storitvah je zavarovancem na voljo tudi na spletni strani www.triglav.si ali na telefonski številki 080 2864.

28. 2. 2020

Avtor

Administrator