Splošno

Državno prvenstvo v robotiki prvič v Velenju

Velenje, 3. marec 2020 – V četrtek, 5. marca, bomo ob 9. uri v protokolarni sobi Mestne občine Velenje (Titov trg 1, Velenje) pripravili novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili robotsko olimpijado. Junija bo v Velenju potekalo državno prvenstvo v robotiki. Zmagovalne ekipe bodo nastopile na prestižni svetovni olimpijadi, ki bo novembra 2020 na temo Izzivi klimatskih sprememb potekala v kanadskem Montrealu.

Zveza svetovne olimpijade robotov (World Robot Olympiad Association) je neprofitna organizacija, ki želi mladim omogočiti priložnost razvijanja kreativnega razmišljanja in veščin reševanja problemov na vključujoč in zabaven način. Za tekmovanje v robotiki po celem svetu vsako leto izberejo aktualno družbeno tematiko, na podlagi katere so pripravljeni izzivi, ki so prilagojeni starostnim skupinam mladih od 6. leta pa vse do univerzitetnega nivoja. Trenutno se tekmovanja odvijajo v več kot 75 državah in število vsako leto strmo narašča. Vsa pridobljena sredstva so namenjena izvedbi in dodatni promociji naravoslovno-tehniških izobraževanj in robotike.

Vzorčno mesto Velenje je licenčni nacionalni organizator državnega prvenstva v robotiki, na katerem se bodo mladi med 6. in 26. letom lahko pomerili v znanjih in veščinah programiranja, mehatronike, reševanja problemov in timskega sodelovanja.

 

Novinarske konference se bodo udeležili podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol, direktorica Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje Brigita Kropušek Ranzinger, direktor Edutus Univerze in član odbora WRO association Advisory Council Zoltan Szogi, soustanovitelj Vzorčnega mesta Velenje in soorganizator WRO Slovenia Erik Kapfer, direktorica SRIP ACS+ Tanja Mohorič, direktorica LEGAMA, d. o. o., (LEGO Education Slovenia) Maja Gačnik, direktorica Pametne Glavce in organizatorka First Lego League Adria regija Natalija Premužič in učiteljica v prvi triadi osnovne šole, ki uporablja WeDo-robote pri izobraževanju, Polona Legvat.

Prijazno vabljeni,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana

T: 03 8961 736

3. 3. 2020

Avtor

Administrator