Kultura

BELETRININ MARČEVSKI NOVIČNIK

Za nami uspešna otvoritev Festivala literature sveta – Fabula 

 

Z otvoritvijo v polni Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v soboto, 29. februarja, se je največji literarni festival pri nas tudi uradno začel. Ksenija Horvat je briljantno povezovala pogovor z velikanom nemške književnosti Bernhardom Schlinkom o politični, zgodovinski in literarni realnosti romana Olga v povezavi z izzivi današnjega časa.

Kot je dejal pisatelj in pravnik, ki ga porast sovražnih ideologij v Evropi straši, “zločinov nič ne  more relativizirati ne opravičiti.” O junakinji svojega zadnjega romana pa je avtor povedal: “Ženske si enostavno niso mogle privoščiti, da bi se zlomile. Morale so delati, vzgajati in preživeti otroke, medtem ko so moški s fronte lahko prišli zlomljeni.”

Fotografije večera si lahko ogledate na tej povezavi.

Foto: Sandi Fišer in Matej Pušnik

Napovedujemo predstavitve novih knjig

 

Vabimo vas na pogovor Kultni Marpurgi med dediščino in navdihom torek17. marca, ob 18. uri, v Kazinsko dvorano SNG Maribor. O aktualnosti knjige in prepletu vsebin se bodo pogovarjali Nina Šenk, Igor Pison, Simon Krečič, Danilo Rošker, Mitja Čander, Boris Hajdinjak in Klemen Brvar. Na ogled bodo tudi avtorske risbe slikarja Stojana Graufa, ki so del knjižne opreme knjige Marpurgi Zlate Vokač Medic.

Več o dogodku …

 

Toplo vabljeni tudi v sredo, 25. marca, ob 18. uri, v Jazz Club Gajo, Ljubljana, na predstavitev knjige Kolesar Marka Radmiloviča. Z avtorjem se bo pogovarjal Miha Šalehar.

Več o dogodku …

 

Mednarodne novice

Z veseljem napovedujemo izid avstrijske izdaje zbirke kratkih zgodb Razvezani Ane Schnabl. V prevodu Klausa Detlefa Olofa bodo 10. marca izšle pri založbi Folio.
Več 

Ob dnevu žena …

soboto, 7. 3., in nedeljo, 8. 3. 2020, vas vabimo, da nas obiščete v knjigarni Beletrina na Novem trgu 2 med 9. in 13. uro, ko bodo vse knjige* na voljo s 15 % popustom.

V nedeljo pa bomo na Fabulinem mini knjižnem sejmu za vas pripravili velik izbor naslovov ženskih avtoric po sejemskih cenah na bolšjaku na Bregu.

* Popust velja na knjige založbe Beletrina in v skladu z Zakonom o enotni ceni knjige ne velja na knjige, ki so na trgu manj kot pol leta.

Več …

Ob 25-letnici smrti Zlate Vokač Medic v soboto, 7. 3. 2020, vam ob nakupu njene knjige Marpurgi, ki je pravkar ponovno izšla pri založbi Beletrina, podarjamo 50 % popust na knjigo Človek v času Mateje Ratej.

Knjigi lahko naročite TUKAJ.

Novice o dogodkih, novih knjigah, festivalih in drugih aktivnostih lahko po novem spremljate tudi na www.beletrina.si, nam sledite na družbenih omrežjih ali pa se prijavite na Beletrinin novičnik tukaj.

 

Beletrina, zavod za založniško dejavnost Kersnikova 4 Ljubljana 1000 Slovenia

 

Copyright © 2020 Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Vse pravice pridržane.

4. 3. 2020

Avtor

Administrator