Avtomobilizem

DACIA, VSE NAJBOLJŠE!

OB 15. OBLETNICI UVEDBE NA EVROPSKE TRGE POSEBNA JUBILEJNA SERIJA »PROUD«

Alt Image C29

Že petnajst let!

Dacia je za proslavljanje obletnice svoje navzočnosti v Evropi pripravila posebno jubilejno serijo za modele Duster, Logan MCV Stepway, Sandero Stepway in Lodgy Stepway.

Avtomobili te posebne serije so že na voljo pri pooblaščenih prodajalcih po Sloveniji.

 

Dacia je od uvedbe modela Logan leta 2004 v Evropi žela uspeh za uspehom in tako lani prodala že 564.854 vozil (+ 10,4 odstotka) ter dosegla 3,6-odstoten tržni delež. V počastitev 15-letnice svoje navzočnosti v Evropi je Dacia pripravila posebno jubilejno serijo z novo železno modro karoserijsko barvo in oznako »15!«. Ta serija obsega modele Duster, Logan MCV Stepway, Sandero Stepway in Lodgy Stepway, ki imajo še več serijske opreme in funkcij ter posebne oznake. Ta posebna serija bo v letu 2020 na voljo v vseh državah, kjer je Dacia naprodaj.

Posebna serija za proslavitev petnajstih let znamke Dacia v Evropi

Na različicah Stepway oziroma Prestige pri modelu Duster temelječa posebna serija je na voljo v sedmih karoserijskih barvah (Duster v šestih), med katerimi je tudi nova barva v ponudbi: železno modra (Blue Iron).

 

Jubilejna posebna serija ima bogato serijsko opremo in uporabne tehnologije znamke Dacia, vključno s kamero in senzorji za vzvratno vožnjo*, samodejno klimatsko napravo, zaslonom na dotik z diagonalo 18 cm (7”), navigacijsko napravo s prometnimi obvestili, radijskim sprejemnikom, vtičnico USB ter povezljivostjo z Bluetooth.

 

*Odvisno od modela

 

Na zunaj se ti avtomobili ponašajo z 41 cm (16”) litimi platišči (Duster s 43 cm (17”), nalepkami na spodnjem robu vrat (samo Sandero in Duster), oznako »15 let« na pragovih sprednjih vrat in jubilejno značko. Poleg tega sta ohišji zunanjih ogledal lakirani z biserno črno barvo.

Tudi notranjost je enako prefinjena s posebnimi prevlekami, modrimi okrasnimi elementi na zračnikih, obrobami ročic na vratih ter zaščitnimi preprogami spredaj in zadaj.

 

Posebno jubilejno serijo je že možno naročati v proizvodnjo pri vseh pooblaščenih trgovcih v Sloveniji.
 

Odkrijte Sandero PROUDOdkrijte Duster PROUD

Alt Image C29
Alt Image C29

Novi prodajni rekordi v Evropi

V letu 2019 je znamka Dacia že sedmo leto zapored dosegla rekordno prodajo v Evropi s skupno 564.854 prodanimi vozili (rast za 10,4 odstotka).Za to rast je zaslužna predvsem prodajna uspešnost modelov Duster in Sandero. Dacia je dosegla 3,16-odstoten tržni delež (+ 0,3 odstotne točke) in po prodaji fizičnim osebam ostala v vodilni peterici v Evropi s 3,4-odstotnim deležem (+ 0,5 odstotne točke glede na leto 2018).

 

Po nizu rekordnih let se je prodaja v Franciji leta 2019 umirila pri 140.548 registracijah (osebni avtomobili in lahka gospodarska vozila). Z osebnimi avtomobili je bila Dacia peta najuspešnejša znamka s 6,3-odstotnim deležem trga. Sandero je ostal najbolje prodajan model fizičnim osebam v Franciji, Duster pa se je spet uvrstil med prvih deset na celotnem trgu.

 

Foto in PR: Dacia

4. 3. 2020

Avtor

Administrator