Kultura

POGOVORNI CIKEL POTOHODCI: BOFF na obisku

Foto: KDNG

 

Sreda, 11. marec 2020, ob 19. uri

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

 

 

V sredo, 11. marca 2020, ob 19. uri vabimo v našo malo dvorano na novo pogovorno srečanje z Majo Megla znotraj cikla Potohodci. Skupaj se bomo spraševali o načinih za spopadanje s psihosomatskimi stanji: z depresijo, tesnobo, fibromialgijo, bolečinskim sindromom in izgorelostjo. Vse to je sicer najlažje zdraviti z antidepresivi, če pa si res želimo ozdraveti, moramo odkriti in pozdraviti vzroke bolezni, neravnovesij in težav. V vseh primerih se je za trajnejšo ozdravitev potrebno ozreti tudi vase, vse ostalo je pesek v oči. Vstopnina 3 €, vabljeni!

 

Kako se spopasti s psihosomatskimi stanji: z depresijo, tesnobo, fibromialgijo, bolečinskim sindromom in izgorelostjo? Pogosto medicina vse naštete bolezenske oblike uvršča pod skupni imenovalec depresivnih pojavov, kot hobotnico z več lovkami in jih zdravi z antidepresivi.

Maja Megla pa bo tokrat osvetlila znanstvene raziskave ki kažejo, da je blago in srednje močno depresijo mogoče zdraviti zgolj s psihoterapijo, medtem ko je težjo, kronično ali kompleksnejšo obliko depresije priporočljivo zdraviti z zdravili v kombinaciji s psihoterapijo.  V vseh primerih se je za trajnejšo ozdravitev potrebno ozreti vase.

A stopimo korak pred bolezni. Kaj torej lahko storimo sami? Kako pomagati, regenerirati, prenoviti svoje telesne, psihične in duhovne ravni? Telo okrepimo s spremembami v prehrani, z gibanjem, z naravnimi zdravili, razstrupljanjem, zdravim črevesjem. Psihično zdravje hrani naše poznavanje lastnih negativnih vedenjskih vzorcev, navad in prepričanj, škodljivih načinov obrambe in razumevanje svojih temeljnih pravic. Težko pa bomo segli do zdravja brez soočenja z duhovnimi ravnmi: zakaj sem tu, kaj je moj namen, cilj in poslanstvo, kaj so moji darovi in kakšne so vrednote.

Če želimo ozdraveti, moramo odkriti in pozdraviti vzroke bolezni, neravnovesij in težav.

Vse ostalo je pesek v oči.

Vstopnina: 3 €

 

 

Na razpolago ostajamo za morebitne dodatne informacije, akreditacije in fotografije pogovora.

V naprej se vam zahvaljujemo za najavo dogodka v vašem mediju.

Barbara Poša Belingar

odnosi z javnostmi / koordinator in organizator kulturnih programov

 

Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

E: pr@kulturnidom-ng.si | W: www.kulturnidom-ng.si

T: +386 5 335 40 13 | M: +386 41 775 089

4. 3. 2020

Avtor

Administrator