Avtomobilizem

SEAT in CUPRA uresničujeta svojo električno ofenzivo

Foto: Cupra

  • Podjetje prvič predstavlja serijsko različico modela CUPRA Formentor, ki jo bodo izdelovali v tovarni v Martorellu – na trg prihaja v zadnjem četrtletju tega leta ter bo imela hibridno različico in različico z motorjem z notranjim zgorevanjem.
  • Trend porasta SEAT-ove prodaje prejšnjih mesecev se nadaljuje, kljub splošnemu nazadovanju trgov

 

Martorell (Španija), 3. 3. 2020 – SEAT uresničuje svoje načrte glede elektrifikacije, ki jih je javnosti predstavil lansko leto. Po predstavitvi nove generacije vozila SEAT in CUPRA Leon, ki imata priključnohibridni različici, je podjetje med spletno videokonferenco predstavilo serijsko različico vozila CUPRA Formentor, ki bi moral biti javnosti prvič predstavljena na ženevskem avtomobilskem salonu. Formentor je prvo vozilo, ki je bilo ekskluzivno zasnovano samo za znamko CUPRA in bo imelo priključnohibridno različico.

 

Z elektrifikacijo modelov iz svoje palete želi SEAT svojim strankam ponuditi bolj trajnostno možnost vožnje: vsi omogočajo električni doseg 60 km, vrednost njihovih emisij CO2 pa je nižja od 50 g/km. SEAT s tem krepi svojo zavezanost k varovanju okolja in pariškemu sporazumu s ciljem, da bi do leta 2050 postal podjetje z nevtralnim ogljičnim odtisom – tako v smislu vozil kot v smislu proizvodnje.

 

Na spletni tiskovni konferenci je SEAT-ov predsednik Carsten Isensee povedal: “Sporočilo je jasno: leto 2019 je bilo najboljše leto v naši zgodovini. Bili smo najhitreje rastoča volumenska znamka v Evropi in kljub splošnemu nazadovanju trgov smo že tretje leto zapored dosegli dvomestno rast. Leto 2020 smo začeli z naraščajočim trendom in – čeprav bo letošnje leto bolj zahtevno – pripravljamo pot za prihodnost.

 

SEAT-ov podpredsednik za področje prodaje in trženja ter izvršni direktor znamke CUPRA Wayne Griffiths je izpostavil še, da “sta bili zadnji dve leti znamke CUPRA spektakularni. Odkar smo jo uvedli kot samostojno znamko s sedežem v Terramaru, smo dosegli prodajo v višini 40.000 vozil. Znamka je pomembno gonilo pri premiku SEAT-ove osredotočenosti v smeri bolj emocionalnih modelov z višjo dodano vrednostjo.

 

Tako Isensee kot Griffiths sta poudarila, da je SEAT – kljub napovedim, da bo leto 2020 s stališča gospodarstva in avtomobilske industrije manj ugodno od predhodnih – letošnje leto začel z enakim pozitivnim prodajnim trendom, s kakršnim se je zaključilo leto 2019.

 

6 modelov do leta 2021

Novi SEAT Leon v petvratni in karavanski različici že izdelujejo v Martorellu, sedežu podjetja SEAT. Sredi leta se mu bo pridružila še različica CUPRA Leon, nato pa še CUPRA Formentor, ki ga bodo začeli izdelovati v drugi polovici leta. Izdelava novih modelov v SEAT-ovi osrednji tovarni v Martorellu bo pomagala povečati obseg proizvodnje tovarne, ki se trenutno približuje svoji maksimalni kapaciteti. Hibridnim vozilom, ki jih izdelujejo v Martorellu se bosta pridružila še priključnohibridna različica Tarraca ter baterijska električna modela Mii electric in el-Born.

 

SEAT Leon (kompaktna in karavanska različica) in družina modelov Leon bosta tako na voljo z obsežno paleto motorjev: z notranjim zgorevanjem, s pogonom na stisnjeni zemeljski plin, priključni hibrid in mikro hibrid (mHEV). Različica s pogonom na stisnjeni zemeljski plin bo prvič predstavljena z 1,5-litrskim motorjem na stisnjeni zemeljski plin, ki razvije moč 96 kW (130 KM). V vozilu so vgrajene tri jeklenke za stisnjeni zemeljski plin s skupno kapaciteto 17,3 kg, kar novemu Leonu TGI brez dodatnega polnjenja zagotavlja doseg do 440 km. Leon bo v Nemčiji naprodaj z osnovno ceno 20.000 €.

 

Med električnimi modeli ima Leon najsodobnejši hibridni motor, ki združuje bencinski motor TSI in priključni elektromotor, ki skupaj zagotavljata moč 150 kW (204 KM). Ima litij-ionsko baterijo s kapaciteto 13 kWh, ki omogoča izključno električni doseg v višini 60 km. Sem spada tudi blaga hibridna tehnologija (eTSI), ki je na voljo pri motorju 1.0 TSI z močjo 81 kW (110 KM) in 1,5-litrskem bencinskem motorju z močjo 110 kW (150 KM), pri katerih je 48-voltna blagohibridna tehnologija združena z motorjem z notranjim zgorevanjem.

 

CUPRA – najmočnejša doslej

Po konsolidaciji organizacijske strukture novega podjetja in nedavni otvoritvi novega sedeža uprave znamka CUPRA ponosno predstavlja svoj prvi lastni model CUPRA Formentor. Znamka, ki so jo razvili ljubitelji avtomobilov za ljubitelje avtomobilov, predstavlja svojo produktno ofenzivo, ki vključuje modele Formentor, CUPRA Ateca in novi CUPRA Leon.

 

CUPRA Formentor, prvo vozilo, ki ga je znamka CUPRA razvila popolnoma sama, bo predstavljen v drugi polovici leta in bo na voljo z dvema različnima motorjema. Visokozmogljivi križanec značilno DNK znamke združuje z izdelavo in dizajnom, ki sta bila zasnovana za prihodnost. Tako ponuja ikonični model, ki je kombinacija sofisticiranosti, inovativnosti ter dinamičnega in intuitivnega doživetja vožnja. Formentor cilja na rastoči trg, segment vozil CUV, pri katerem je v prihajajočih letih mogoče pričakovati nadaljevanje rasti.

 

SEAT je edino špansko podjetje v svoji panogi, ki pokriva celotni razpon avtomobilske proizvodnje – od dizajna, razvoja in proizvodnje do trženja. Je član koncerna Volkswagen in mednarodno podjetje s sedežem v Martorellu (Barcelona). Izvaža 80 % svojih vozil in je prisoten v 80 državah na vseh petih celinah. Leta 2019 je SEAT prodal 574.100 vozil – največ v 69-letni zgodovini znamke.

 

Skupina SEAT zaposluje več kot 15.000 ljudi in ima tri proizvodne centre – Barcelona, El Prat de Llobregat in Martorell, kjer izdelujejo prodajno izjemno uspešne modele Ibiza, Arona in Leon. Na Češkem izdelujejo model Ateca, v Nemčiji model Tarraco, na Portugalskem Alhambro in na Slovaškem Mii electric, SEAT-ov prvi 100-odstotno električni avto.

 

Multinacionalno podjetje ima tudi tehnični center, v katerem dela 1.000 inženirjev. Njihov cilj je postati gonilna sila na področju inovacij za vodilnega industrijskega investitorja v raziskave in razvoj v Španiji. SEAT v svoji modelski paleti že ponuja najsodobnejšo povezljivostno tehnologijo, trenutno pa se osredotoča na proces globalne digitalizacije, ki je ključnega pomena v zagotavljanju mobilnosti za prihodnost.

 

SEAT Communication

 

 

SEAT Mediacenter
Cristina Vall-Llosada

Vodja globalnega korporativnega komuniciranja

M/ +34 646 295 296

cristina.vall-llosada@seat.es

 

 María José Aguilar

Korporativno komuniciranje

M/ +34 681 270 021

maria-jose.aguilar@seat.es

 

4. 3. 2020

Avtor

Administrator