Izobraževanje

inOrbit 2020 s tehnologijo v boju proti koronavirusu

Konferenca inOrbit 2020 bo v celoti izvedena virtualno

Ljubljana, 10. 3. 2020 – Organizator konference inOrbit je v zadnjih tednih pozorno spremljal priporočila in direktive pristojnih inštitucij glede izbruha koronavirusa. V luči najnovejših razmer in Odredbe o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih, ki jo je sprejelo Ministrstvo za zdravje, bo največja regionalna konferenca digitalnega marketinga ubrala novo, virtualno pot. V množici odpovedi in zamikov dogodkov bo inOrbit ostal zvest sebi in izkoristil okolje, ki ga najbolj pozna – zaživel bo v digitalni obliki in tako prijavljenim na konferenco omogočil sveža znanja na najbolj varen in učinkovit način. S to proaktivno potezo želi organizator postaviti pozitiven zgled, spodbuditi k iskanju novih rešitev ter ohraniti nadaljnji razvoj, tudi gospodarski.

Konferenca inOrbit, ki bi se morala odvijati prihodnji teden (od 18. do 20. marca) v Portorožu, vsako leto privabi več kot 800 udeležencev, tretjina le-teh pa prihaja iz tujine. Konferenca slovi po svojem pestrem programu, svetovno znanih govorcih in mednarodni odmevnosti. Glede na trenutno povečano epidemiološko tveganje, ki je botrovalo odredbi Ministrstva za zdravje o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih v Sloveniji, pa so se organizatorji kljub znatnemu dvigu dodatnih stroškov odločili, da bo letošnji inOrbit v celoti potekal virtualno.

Organizator inOrbita, podjetje Red Orbit, na ta način izkazuje visoko stopnjo odgovornosti do udeležencev, govorcev, ekipe in nenazadnje svojih zaposlenih ter išče nove pristope in rešitve za nadaljevanje izvajanja aktivnosti. Navkljub neugodni situaciji bodo v Slovenijo in panogo digitalnega marketinga prinesli nova znanja in sveže svetovne trende.  »Ne smemo se prepustiti toku dogodkov, ampak moramo zavzeti aktiven položaj in poiskati rešitve, ki bodo pripomogle k izboljšanju situacije. Največja konferenca digitalnega marketinga v Evropi bo letos že šesta po vrsti. Trenutne razmere v Sloveniji in na svetu ne smejo zavirati prenosa znanja in izobraževanj, kaj šele razvoja gospodarstva. Čeprav bo digitalna izvedba konference prinesla dodatne stroške, verjamemo, da moramo nadaljevati z izvedbo dogodka, saj se tako izobraževanje kot tudi nadaljnji razvoj na vseh področjih ne sme zaustaviti,« je povedal Andraž Štalec, direktor Red Orbita.

 

Udeleženci bodo imeli povsem enakovredno izkušnjo, saj vsebina konference ostaja neokrnjena. Govorci s celega sveta so že privolili v izvedbo nepozabnega virtualnega nastopa, organizatorji pa bodo za že prijavljene udeležence omogočili še več ugodnosti. Ena najpomembnejših je, da bodo ti deležni ogleda prav vseh predavanj ne glede na vrsto prijave, predavanja pa bodo za prijavljene na voljo tudi za poznejši ogled. Dodatno so organizatorji že odprli tudi posebno skupino, ki bo prek platforme LinkedIn s strokovnimi temami in vprašanji povezovala udeležence in predavatelje tudi po sami konferenci. Mreženje pa bo omogočeno tudi prek drugih družbenih omrežji.

 

Pridružite se digitalni izmenjavi idej in znanj ter oddajte svojo prijavo na www.inorbit.si, kjer najdete tudi vse informacije o programu in govorcih.

10. 3. 2020

Avtor

Administrator