Šport

Obvestilo o začasnem suspenzu Martine Ratej

Spoštovani!

 

Mednarodna testna komisija (ITA), ki jo je ustanovil Mednarodni olimpijski komite, je 14. januarja 2020 obvestila vodstvo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja  športnih zvez o ponovni analizi že odvzetih vzorcev športnikov, ki so nastopili na letnih olimpijskih igrah v Londonu leta 2012. Omenjena analiza je pokazala na prisotnost Clostebol Metabolita, ki je na prepovedani listi Svetovne protidopinške agencije in sodi med exogenične anabolične androgene steroide pri slovenski športnici, udeleženki olimpijskih iger v Londonu, metalki kopja Martini Ratej.

 

Vodstvo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez je športnico v skladu s protidopinškimi Pravili Mednarodnega olimpijskega komiteja takoj pisno seznanilo z ugotovitvami iz Lozane. Prav tako z njenimi pravicami v zvezi z omenjenim primerom. Športnica je zahtevala odprtje in analizo B vzorca in svojo odločitev sporočila Mednarodni testni komisiji 6. marca 2020.

 

Martina Ratej je v skladu s Pravili Mednarodne atletske zveze začasno suspendirana. Če se ji bo v nadaljevanju postopka dokazala zloraba poživil, jo čaka kazen Mednarodne atletske zveze.

 

Olimpijski pozdrav!

OKS

10. 3. 2020

Avtor

Administrator