Splošno

Nujno varstvo bomo zagotavljali tudi za učence do vključno 5. razreda

Velenje, 14. marec 2020 – Od ponedeljka dalje so v skladu z okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport zaprte vse osnovne šole, srednje šole, glasbena šola in druge izobraževalne institucije, vendar, ker se zavedamo, da nekateri starši, ki imajo službe v trenutno nepogrešljivih panogah, varstva ne bodo mogli zagotavljali, bomo za te otroke nujno varstvo zagotovili mi. Vse matične velenjske osnovne šole bodo tako v ponedeljek zjutraj dežurne in odprte za nujno varstvo zdravih otrok. V skladu z okrožnico države bodo v šolah formirali oddelke do največ šest otrok in za njih zagotovili dovolj kadra. Na šolah bo osebje poskrbelo tudi za nujne higienske ukrepe in prehrano učencev. Starše šoloobveznih otrok naprošamo, da do nedelje zvečer preko e-asistenta oz. e-pošte najavijo prihod otroka v varstvo. Nujno varstvo bomo zagotavljali za zdrave učence do vključno 5. razreda, in sicer le v primeru, ko sta oba starša učenca zaposlena v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurne v šolah in vrtcih, redarstvih, službah civilne zaščite in energetike. Starši bodo morali do srede, 18. marca, v šolo prinesti potrjen obrazec s strani delodajalca.

Glede na potrebe po varstvu, ki bodo ugotovljene v ponedeljek, bomo v ponedeljek dopoldne skupaj z vsemi ravnatelji na sestanku na občini določili, kje, na kateri šoli oz. na katerih šolah se bo nujno varstvo za učence izvajalo. Prav tako se bo posamezna šola odločila tudi za način, kako bo izvajala pouk na daljavo.

Nujno varstvo za otroke bo zagotavljal tudi Vrtec Velenje, in sicer v enoti Tinkara. Nujno varstvo bodo zagotavljali le za zdrave otroke staršev zaposlenih v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurne v šolah in vrtcih, redarstvih, službah civilne zaščite in energetike. Starši bodo morali do srede, 18. marca, v šolo prinesti potrjen obrazec s strani delodajalca.

Vse občanke in občane naprošamo, da resnično upoštevajo vse preventivne ukrepe, ki preprečujejo širjenje koronavirusa. Svetujemo, da se ljudje čimbolj zadržujejo doma, da se izogibajo vseh nenujnih stikov z ljudmi. Le ob upoštevanju vseh teh ukrepov bomo omejili širjenje okužbe s koronavirusom.

 

Vsi ukrepi veljajo za obdobje dveh tednov oz do preklica. Nadaljnje ukrepe bomo prilagajali glede na situacijo v državi in glede na navodila Vlade in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

 

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

16. 3. 2020

Avtor

Administrator