Splošno

Od jutri zaprte javne športne površine, otroška igrišča in javne sanitarije

 

Športno rekreacijski park Bonifika, Center športov na mivki, večnamensko športno igrišče in otroško igrišče (na strehi balinarske dvorane) na Beblerjevi ulici ter številna igrišča v krajevnih skupnostih bodo od jutrišnjega dne zaprti. Marjetica Koper bo jutri zaprla tudi javne sanitarije v mestnem jedru.

Razmere v Sloveniji se zaostrujejo iz ure v uro, prav tako tudi varnostni ukrepi, ki jih sprejema država. Vse z namenom omejiti oziroma povsem preprečiti nadaljnjo širitev okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2.  V Mestni občini Koper bodo zato od jutri (15. marca 2020) dalje zaprte javne športne površine in igrišča, ki jih upravlja Javni zavod za šport, otroška igrišča v krajevnih skupnostih, ob šolah in vrtcih  ter javne sanitarije. Občankam in občanom polagamo na srce, naj bodo odgovorni in do nadaljnjega ne obiskujejo niti drugih, sicer javno dostopnih igrišč ter javnih površin.

Če želimo zajeziti splošno širjenje okužbe z novim virusom, je namreč pomembno predvsem dosledno slediti preventivnim ukrepom in priporočilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Zadržujte se doma, omejite druženje in se izogibajte vsem javnim prostorom ter površinam, na katerih se zbirajo večje skupine ljudi. Ob prvih znakih okužbe pokličite svojega zdravnika.

Zdaj je čas, da kot družba stopimo skupaj in si kot prioriteto zastavimo zdravje – najprej svoje in svojih bližnjih, s tem pa posredno tudi naše skupnosti.

 

 

Kabinet župana

Gabinetto del sindaco

Verdijeva ulica 10 – Via Giuseppe Verdi 10, SI-6000 Koper – Capodistria

16. 3. 2020

Avtor

Administrator