Splošno

RAZBREMENIMO ZAPOSLENE NA PRVI BOJNI ČRTI

V Mladem Forumu Socialnih demokratov Maribor z zaskrbljenostjo spremljamo nastalo situacijo v povezavi z novim koronavirusom (COVID-19). V TV Dnevniku RTV Slovenija, dne 13. marca 2020 smo v prispevku zasledili, da v mestu Maribor ne bo organiziranega varstva vrteških otrok za t.i. zaposlene na prvi bojni črti s koronavirusom. Mladi forum SD Maribor poziva pristojne v Mestni občini Maribor, z županom Arsenovičem na čelu, da poišče rešitev in s ponedeljkom, 16. marcem 2020 odpre vrata vsaj ene enote enega od vrtcev v Mestni občini Maribor za otroke t.i. nujnih poklicev. Spodaj predlagani seznam smo oblikovali v Mladem forumu SD Maribor na podlagi okrožnice Ministrstva za izobraževanje, znanosti in športa.
Spodobi se, da tistim, ki z napori prispevajo k omejitvi in nadzoru epidemiološke slike  na območju Mestne občine Maribor, omogočimo varstvo njihovih najmlajših.
S svojim delom rešujejo življenja in omogočajo delovanje vitalnih delov družbe, zato je pomembno da MOM za njih poskrbi.
Naša dolžnost je, da poskrbimo za tiste, ki imajo znanje in moč pri zajezitvi širjenja virusa.
Podajamo predlog, da župan s štabom Civilne zaščite Mestne občine Maribor sprejme sklep o odprtju enote vrtca za otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca.
Seznam poklicev zaposlenih v:
– zdravstvu,
– policiji,
– vojski,
– zaporih,
– komunalnih službah,
– živilskih trgovinah,
– lekarnah,
– domovih za ostarele,
– v šolah in vrtcih (dežurni),
– redarstvu in
– službah civilne zaščite.
MLADI FORUM MARIBOR
 
Mladi forum Maribor
Maistrova ulica 17, 2000 Maribor
http://www.mladiforum.org/  
16. 3. 2020

Avtor

Administrator