Splošno

Zavarovalnica Triglav ima vzpostavljene rešitve za izvajanje storitev tudi na daljavo

Zavarovalnica Triglav spremlja aktualne razmere v povezavi z epidemijo koronavirusa (COVID-19) in se jim skrbno prilaga ter izvaja (preventivne) ukrepe za nadaljnje zamejevanje širjenja okužb skladno s priporočili zdravstvene stroke in pristojnih institucij. Da bi strankam v teh zaostrenih razmerah lahko zagotovila čim bolj učinkovito podporo, je sprejela izredne ukrepe, ki veljajo do nadaljnjega.

Storitve na daljavo

V Triglavu stranke naprošajo, da za uporabo storitev ali komunikacijo z zavarovalnico najprej uporabijo elektronske in telekomunikacijske poti, saj imajo vzpostavljene rešitve za sklepanje zavarovanj, obravnavo škod ipd. tudi na daljavo (brez fizične prisotnosti obeh strani). Za informacije o zavarovanjih naj pokličejo svojega zastopnika ali mu pošljejo elektronsko sporočilo. Vprašanje lahko posredujejo tudi na e-naslov info@triglav.si.

 

Omejevanje dostopa do poslovalnic

Najkasneje od ponedeljka, 16. marca, bodo vse naše poslovne enote zaprte, obiski strank v njih ne bodo možni. Izjema bodo sedeži območnih enot, kjer bo uvedeno dežurstvo od ponedeljka do petka od 9. do 13. ure. V teh območnih enotah bo veljal poseben režim z individualnim dostopom strank v prostore, da bi zagotovili varnost strank in zaposlenih. V Triglavu stranke naprošajo, da območne enote obiskujejo le, če storitve ne morejo opraviti na daljavo. V zavarovalnici ocenjujejo, da je ta skrajni ukrep nujen, če želijo v največji možni meri omejiti širjenje virusa preko osebnih stikov in ohraniti zdravje zaposlenih in strank.

 

Nov način prijave škod

Oškodovanci lahko do nadaljnjega škodo prijavijo izključno preko naslednjih kanalov:

– na spletni strani,

– s pomočjo mobilne aplikacije Triglav Asistenca, ki si jo brezplačno naložijo v spletnih trgovinah App store in Google play),

– na brezplačni telefonski številki 080 555 555 (Enota za odnose s strankami),

– odgovornostne škode na telefonski številki 01 58 06 860,

– škode na vozilih pri pogodbenih izvajalcih SK+.

 

Če želijo stranke škodo prijaviti osebno, se lahko obrnejo tudi na svojega zavarovalnega zastopnika ali obiščejo najbližji sedež območne enote.

 

Za varno in hitro reševanje škod oškodovance zavarovalnica prosi, da se ob prijavi priložijo:

  • fotografije poškodovane stvari,
  • vso dokumentacijo, s katero razpolagajo v času prijave obravnavanega škodnega primera.

 

Vso naknadno dokumentacijo, za katero bodo stranke v postopku pozvani s strani zavarovalnice, naj posredujejo v elektronski obliki kot skeniran dokument ali fotografijo na skode.premozenje@triglav.si (v zadevi naj navedejo številko primera, ki jo bodo prejeli).

Za nujne primere prijave škod na vozilih bo do preklica možen ogled vozil na lokacijah Območne enote Ljubljana, Območne enote Celje in Območne enote Nova Gorica. Ogled vozil bo možen od ponedeljka do petka od 9. do 13. ure. Zavarovalnica prosi, da se stranke te možnosti poslužujejo le v nujnih primerih.

 

V teh izrednih razmerah v Triglavu še svetujejo, da s prijavo škode ni treba hiteti, če ne gre za nujen primer, ampak da naj ljudje najprej poskrbijo za lastno varnost. Upoštevali bodo tudi prijave, ki bodo prispele v prihodnjih dneh ali tednih.

16. 3. 2020

Avtor

Administrator