Zdravstvo

Sporočilo za javnost – Covid-19

Spoštovani,

do tega trenutka je stanje Covid-19 v UKC Maribor sledeče:

– na današnji dan je bil 1 pacient odpuščen in 1 sprejet, torej skupno število hospitaliziranih pacientov ostaja 8 (med temi je 1 pacient, ki potrebuje oskrbo s kisikom),

– trenutno je 82 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji (zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov) – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje,

– nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih nismo zaznali.

– Za zaposlene, ki so trenutno nujno potrebni na delovnem mestu in potrebujejo varstvo otrok je bila ponujena pomoč s strani študentov, ki so pripravljeni nuditi varstvo otrok na domu.

Iskreno se zahvaljujemo podjetjem, ki so nam v teh težkih časih namenila pomoč:

– NLB, d.d.  s finančno donacijo 20.000 EUR,

– Telekom Slovenije, d.d. s finančno donacijo 20.000 EUR in

– Mercator, d.d. s prehrambnimi paketi za zaposlene na najbolj izpostavljenih delovnih mestih (malice in kava).

Ponovno obveščamo vse paciente, da bodo pravočasno obveščeni o novih datumih pregledov in da napotnice, ki so že bile izdane ne bodo potekle (zastarale). Obvestila o novih datumih bodo pacienti prejeli s časovnim zamikom, odvisno od trenutnih obremenitev s Covid-19.

Dodatno obveščamo, da samoplačniških storitev, Oddelek za laboratorijsko diagnostiko, do nadaljnjega ne opravlja več. Ponovno apeliramo, da v laboratorij prihajajo zdrave osebe in le za preiskave, ki jih nujno potrebujejo.

Center za odnose z javnostmi in marketing – COJM
Univerzitetni klinični center Maribor
Ljubljanska ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija

17. 3. 2020

Avtor

Administrator