Tehnologija

VIVE COSMOS ELITE ZDAJ V PAKETU Z NAJNOVEJŠO VIRTUALNO IGRO HALF-LIFE: ALYX


Vsa prednaročila in nakupi Cosmos Elite vključujejo dostop do računalniške igre Valve

VIVE Cosmos Elite na voljo od danes

LJUBLJANA, SLOVENIJA – 18. marec, 2020 – HTC VIVE® je danes landiral na trg modularna očala za navidezno resničnost VIVE Cosmos Elite skupaj z igro “Half-Life: Alyx”, podjetja Valve. Vive Cosmos Elite, ki je na voljo na prodajnih policah od 18. marca, združuje zmogljive zunanje sledilne bazne postaje z modularno platform Cosmos, ki z menjavo obrazne plošče oziroma maske spreminja  funkcionalnost in tako zadovolji tudi najzahtevnejše ljubitelje navidezne resničnosti.

Half-Life: Alyx je nova virtualna igra iz serije Half-Life. Ta je bila že v osnovi zasnovana za navidezno resničnost in vsebuje vse odlike klasike Half-Life: raziskovanje sveta, reševanje ugank, osupljive boje in kompleksno zgodbo z ikoničnimi liki iz sveta Half-Life.

“Vse odkar smo predstavili VIVE, se ta poteguje za naziv glavnega igralca na področju navidezne resničnosti ,” je povedal Yves Maître, CEO, HTC. “S predstavitvijo Half-Life: Alyx je Valve naredil pomemben korak naprej v razvoju in izkušnjah v navidezni resničnosti.”

“Half-Life: Alyx premika meje popolne in dih jemajoče izkušnje v navidezni resničnosti, ki je prepredena z nevarnostjo, napetostjo in borbo za življenje in smrt. Veselim se, kako bodo igro sprejeli uporabniki VIVE Cosmos Elite” je dodal Graham Wheeler, General Manager EMEA, HTC Vive.

Vive Cosmos je prilagodljiv sistem navidezne resničnosti v povezavi z zmogljivim računalnikom, ki se z modularno obrazno ploščo razvija skupaj z uporabnikom in izkorišča dodatke kot je posebni Vive adapter za brezžično povezavo. Vsa očala Cosmos premorejo zaslone s skupno ločljivostjo 2880 x 1700 in inovativnim snemljivim delom, ki zagotavlja preprosto prestavljanje upoabnika iz resničnega v navidezni svet in nazaj.

Plošča Vive Cosmos Elite poleg vseh funkcij platform serije Cosmos, premore zunanjo sledilno obrazno ploščo in vključuje dve zunanji bazni postaji za sledenje ter dva ročna krmilnika za sledenje dlanem in interakcijo z navideznim svetom. Zunanja sledilna obrazna plošča se lahko uporablja z različicami baznih postaj 1.0 ali 2.0 ter izvirnimi krmilniki Vive ali Vive Pro in se zlahka zamenja z originalno obrazno ploščo, ki je priložena Vive Cosmos.

Z uporabo tehnologije bazne postaje Lighthouse bodo uporabniki Vive Cosmos Elite lahko izkusili moč in natančnost sledenja SteamVR. Vive Cosmos Elite podpira tudi Viveov ekosistem perifernih naprav, vključno z Vive Trackerjem, ki zagotavlja edinstveno svobodo nadzora VR in brezžično povezavo prek posebnega adapterja za popolno izkušnjo navidezne resničnosti.

Vive Cosmos Elite je z današnjim dnem v prodaji, zanj pa boste odšteli 899,00 ameriških dolarjev.

* Iz ponudbe je izvzeta Kitajska, Tajska, Japonska, Vietnam, Indija, Malezija, Singapur in Ukrajina.

O HTC VIVE

VIVE je prva platforma za navidezno resničnost in ekosistem, ki ustvarja realistične izkušnje VR za podjetja in posameznike. Ekosistem VIVE je zgrajen okoli najboljše strojne in programske VR opreme na trgu. VIVE business obsega najboljšo XR hardware opremo, platformo VIVEPORT in trgovino z aplikacijami; VIVE Enterprise Solutions za poslovne uporabnike; VIVE X, 100 milijonov dolarjev poslovni pospeševalnik za VR; VIVE Studios, pobuda za razvoj zabavnih, igričarskih in podjetniških vsebin; in VR ARTS za kulturne vsebine.

Za več informacij o VIVE obiščite www.vive.com.

 

PR: Brigita Bračko

18. 3. 2020

Avtor

Administrator