Splošno

Sodelavci dunajskega energetskega podjetja prostovoljno v karanteno

 

Triinpetdeset sodelavcev dunajskega energetskega podjetja Wien Energie se je odločilo za prostovoljno izolacijo od preostalega sveta. Na ta način bodo lahko Dunajčankam in Dunajčanom tudi v času epidemije koronavirusa zagotavljali nemoteno oskrbo z razsvetljavo, ogrevanjem in toplo vodo.

 

Da bi se delavci mestnega energetskega podjetja izognili okužbi in da bi lahko meščanom zagotavljali nemoteno oskrbo z energijo, so se za nekaj tednov prostovoljno ločili od svojih družin in odločili za izolacijo. Pred tem so pridobili zdravniško potrdilo, da so zdravi.

“Kot dobavitelj energije smo pripravljeni na krizne situacije. Kljub temu gre sedaj za posebne razmere. V nekaj dneh smo v naših elektrarnah in sežigalnicah postavili bivalne kontejnerje, namestili provizorično krmiljenje elektrarn in pisarne spremenili v spalne prostore,” je povedal Alexander Kirchner, operativni vodja podjetja Wien Energie.

V dunajskih sežigalnicah Spittelau, Flötzersteig, Simmeringer Haide in v elektrarni Simmering so tako za delavce uredili začasno domovanje. Postavili so postelje, uredili kuhinje in pralnice. Poleg tega so jim zagotovili stalno psihološko pomoč. Z izolacijo določenega števila delavcev bo energetsko podjetje tudi v primeru okužbe večjega števila zaposlenih lahko zagotavljalo nemoteno delovanje naprav. 53 izoliranih delavcev bo tako opravljalo različne naloge, vse od upravljanja objektov do vzdrževanja in po potrebi tudi popravil. Hkrati pa v podjetju poteka tudi običajno izmensko delo ostalih zaposlenih, večina pa jih dela od doma.

Foto: © Wien Energie

Več informacij (v nemščini): TUKAJ

Video na Facebooku: TUKAJ

Eurocomm PR

WH Digital GmbH

Predstavništvo mesta Dunaj v Ljubljani

Dalmatinova 2, 1000 Ljubljana

Spremljajte nas na Facebook in Twitter strani.

25. 3. 2020

Avtor

Administrator