Družabno

Starejšim Dunajčanom bone za taksije v času epidemije

 

Fotografija: Taksi © Michael Gaida from Pixabay

 

Mesto Dunaj bo dodatna sredstva v času epidemije zagotovilo za najbolj ranljivo skupino starejših občanov. Z boni za taksi v višini 50 evrov bodo starejši Dunajčani lahko varneje odšli po nujnih opravkih.

V tem tednu je okoli 300.000 Dunajčank in Dunajčanov nad 65 let od mesta prejelo pismo. V njem jih dunajski župan Michael Ludwig obvešča o možnem uveljavljanju bona za taksi v višini 50 evrov za nujne poti. Tako želi mesto dodatno zaščititi to najbolj ranljivo skupino meščanov. Tisti, ki so zaprosili za bon, ga bodo prejeli v naslednjih dneh.

»Z boni za taksije se bodo starejši ljudje lahko peljali na nujne opravke in tako zmanjšali možnost okužbe na sredstvih javnega prevoza,« je razložil dunajski župan.

Sredstva za to so bila soglasno potrjena s strani mestnega sveta in so del paketa za pomoč v času epidemije koronavirusa. Ta paket je vreden 85 milijonov evrov in je namenjen takojšnjim ukrepom proti širjenju virusa ter podpori dunajskemu gospodarstvu, tako za delodajalce kot delojemalce.

Eurocomm PR za

WH Digital GmbH

Predstavništvo mesta Dunaj v Ljubljani

Dalmatinova 2, 1000 Ljubljana

T  +386 1 320 77 77

+386 41 275 210

E  mravlje@eurocommpr.si

www.eurocommpr.si

Spremljajte nas na Facebook in Twitter strani.

27. 3. 2020

Avtor

Administrator