Družabno

POMAGAJ SOSEDU – INICIATIVA MLADIH TABORNIKOV

Ljubljana, 30. 3. 2020 – V zadnjih dveh tednih so se naša življenja obrnila na glavo, zato se vsi soočamo z nenavadnimi težavami, o katerih se nam še pred mesecem dni ni niti sanjalo. Zato se je oblikovalo obilo iniciativ in oblik pomoči. Težavo razpršenosti po vseh možnih kanalih rešuje nova spletna stran skupine mladih tabornikov, Pomagaj sosedu.

 

Skupino mladih prostovoljcev iz taborniških vrst, ki so projekt zasnovali povsem samoiniciativno, združujeta solidarnost in želja po pomoči sočloveku. Odločili so se, da vzpostavijo komunikacijski kanal, preko katerega bi lahko posameznike povezali z že obstoječimi in delujočimi iniciativami oziroma organizacijami. Na portalu Pomagaj sosedu združujejo ljudi, ki imajo minuto časa preveč, s tistimi, ki ga imajo minuto premalo. Ne želijo napeljevati na kakršnokoli fizično obliko pomoči osebam, ki niso člani iste družine. Natančneje, ne napeljujejo na kakršnokoli kršenje ukrepov Vlade RS.

Predstaviti želijo vse oblike pomoči, ki že obstajajo, poiskati področja, kjer bi jo še lahko organizirali, ter aktivirati vse, ki niso del enot Civilne zaščite, Rdečega križa ali drugih organizacij, a bi vseeno radi priskočili na pomoč drugim. Projekt svojih članov podpira Zveza tabornikov Slovenije.

 

Pomagaj sosedu

 

Kako točno pomagajo sosedom?

Na Facebook strani Pomagaj sosedu in pripadajočem Twitter profilu dnevno objavljajo nove informacije o trenutni situaciji in zbirajo posameznike, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati na katerem koli področju. Poleg tega delijo dogodke, ki se dogajajo na spletu, ter dodajajo različne ideje za kratkočasenje doma, od športa in rekreacije pa vse do poučnih vsebin, kuharskih receptov, idej za knjižne molje itn. Najpomembnejše informacije zbirajo na spletni strani pomagajsosedu.com, kjer so dostopne vsem in urejene na enem mestu.

 

 

Vabljeni, da obiščete spletno stran in ostale spletne kanale ter prispevate svoj kamenček v mozaiku.

 

Za več informacij se obrnite na:

Anjo Kadič: 068 135 722 ali anjakadic178@gmail.com. Za več informacij o samem projektu.

Zalo Šmid (načelnica za odnose ZTS z javnostmi): 040 662 122 ali zala.smid@taborniki.si. Za informacije o drugih taborniških projektih in tabornikih na splošno.

#ostanitezdravi

 

Copyright © 2018 Zveza tabornikov Slovenije, vse pravice pridržane.

31. 3. 2020

Avtor

Administrator