Finance

Napredno učenje od doma z Girls4Tech™ Connect

Mastercard otrokom, učiteljem in staršem ponuja brezplačne spletne lekcije na področju znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike

Ljubljana, 1 april 2020 – Mastercard je z naborom novih spletnih, kreativnih izobraževalnih virov razširil dostop do svojega poznanega učnega načrta STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematic), imenovanega Girls4Tech ™, ki ponuja dragoceno znanje s področja znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike. Program je bil zasnovan tako, da pomaga staršem in učiteljem vključevati in navdihovati otroke, stare od 8 do 12 let.

Skozi novo predstavljeno spletno mesto Girls4Tech Connect, pa tudi skozi dejavnosti, izvedene v sodelovanju z izobraževalnim partnerjem Scholastic, lahko učitelji in starši sedaj brezplačno in enostavno prenesejo lekcije, s katerimi lahko otroci iz udobja svojih domov ali kjerkoli po svetu spoznajo teme STEM (s področja znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike).

Te dejavnosti in lekcije temeljijo na svetovnih znanstvenih in matematičnih standardih ter hkrati vključujejo poglobljeno strokovno znanje podjetja Mastercard na področju plačilne tehnologije in inovacij. Vse to z namenom, da bi otrokom omogočili odkriti vrsto STEM poklicev, kot so preiskovalec prevar, strokovnjak za podatke in inženir programske opreme.

Girls4Tech je v svojih šestih letih obstoja preko aktivnosti, ki temeljijo na preiskavah in izzivih iz resničnega sveta, vključil več kot 800.000 učencev iz vsega sveta. Vse to s poslanstvom spodbuditi več deklet, da se odločijo za kariero s področja znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike ter zmanjševanja razlik med spoloma na teh področjih.

“Vemo, da so sedaj zahtevni časi za starše in učitelje na mnogih frontah in upamo, da so ti učni viri zabaven način vključevanja in navdihovanja otrok za STEM področja, sedaj ko so doma,” pravi Susan Warner, podpredsednica za sodelovanje skupnosti pri podjetju Mastercard in ustanoviteljica Girls4Tech. “Enostaven dostop do spletnega mesta dodatno krepi vse, kar smo storili v številnih delavnicah v živo. Veselimo se, da bomo nadgradili oba prizadevanja, ko se bo ponovno lahko varno zbrali v živo.”

 

Od tega tedna naprej bodo nove aktivnosti tedensko objavljene na spletni strani Girls4TechFacebook strani in Twitter računu. Predavanja so trenutno na voljo v angleščini, v prihodnjih tednih pa še bodo na voljo vsebine v španskem in kitajskem jeziku.

Vse lekcije so zasnovane za samostojno delo učencev, na voljo pa so tudi gradiva za učitelje, da lahko vodijo spletna predavanja.

Najboljši dosežki prvih šestih let:

  • Do danes je Girls4Tech dosegel več kot 800.000 deklet v 27 državah in na 6 celinah.
  • V programu je sodelovalo več kot 4.400 zaposlenih mentorjev iz vsega sveta.
  • Mastercard je sodeloval s podjetjem Scholastic, Be Better China, Baseball Major League, Network for Teaching Entrepreneurship (NFTE), R&A in YCAB v Indoneziji, da bi nadalje razširil program in na edinstven način ponudil STEM spretnosti deklicam, starim od 8 do 16 let.
  • Z nenehnim razvojem tehnoloških spretnosti se je v letu 2019 lansiral nov učni načrt, s katerim se bodo študentje poglobljeno spoznali z rastočimi področji kibernetske varnosti in umetne inteligence – Girls4Tech Cybersecurity & AI.
  • Programi Girls4Tech, imenovani Girls4Tech 2.0, so primerni tudi za dekleta starosti 13-16 let, dostopen pa je tudi 20-tedenski program za kodiranje, imenovan Girls4Tech & Code, primeren za deklice starosti 8–10 let.

Za več informacij o Girls4Tech in dostop do spletnih lekcij, obiščite spletno stran Girls4Tech Connect.

# # #

O družbi Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je globalno tehnološko podjetje v plačilni industriji. Naše poslanstvo je povezati in napajati vključujočo, digitalno ekonomijo, ki koristi vsem in povsod, tako, da naredi transakcije varne, preproste, pametne in dostopne. Z uporabo varnih podatkov in omrežij, partnerstev in strasti, naše inovacije in rešitve pomagajo posameznikom, finančnim institucijam, vladam ter podjetjem, da uresničijo svoj največji potencial. Naš količnik spodobnosti ali DQ poganja našo kulturo in vse, kar počnemo znotraj in zunaj našega podjetja. S povezavami v več kot 210 državah in območjih gradimo trajnostni svet, ki odpira neprecenljive možnosti za vse.

Sledite nam na računu na Twitterju @MastercardNews, pridružite se pogovoru na blogu Beyond the Transaction Blog in se naročite na najnovejše novice na Engagement Bureau.

Spremljajte tudi Mastercard Slovenia Facebook in Instagram stran.

2. 4. 2020

Avtor

Administrator