Zdravstvo

Sporočilo za javnost – Covid-19 UKC Maribor

oznor

Spoštovani,

do tega trenutka je stanje Covid-19 v UKC Maribor sledeče:

– Skupno število hospitaliziranih pacientov je 30, od tega je 12 pacientov v intenzivni enoti, vseh 12 je intubiranih (ventilator).

– Trenutno je 68 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji (zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov) – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje.

– Nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih nismo zaznali.

– v prilogi dodajamo graf stanja Covid-19 bolnikov za obdobje 17. 3. 2020 – 1. 4. 2020.

Obvestilo Oddelka za ortopedijo – Ambulanta za UZ pregled kolkov pri dojenčkih:

Do preklica bodo na Oddelku za ortopedijo v Ambulanti za ultrazvočni pregled kolkov pri dojenčkih izvajali preglede samo v primeru, ko je bilo ob predhodnem ultrazvočnem pregledu v porodnišnici ugotovljeno, da gre za nezrele kolke (ocena po Grafu IIa, IIb) ali patološke kolke (ocena 2c/D, III ali IV). Preiskavo bodo opravili tudi v primeru, če otrok ni bil rojen v UKC Maribor in še nikoli ni opravil ultrazvočne preiskave kolkov. Ultrazvočno presejanje zdravih kolkov (ocena 1a, 1b) se do nadaljnjega ne bo izvajalo. Predhodno naročilo na pregled je obvezno in poteka samo preko elektronske pošte narocanje.ortoped@ukc-mb.si. Ob naročanju navedite ime in priimek, datum rojstva, oceno stanja kolkov po Grafu in kontaktne podatke, kamor se lahko sporoči datum in ura pregleda. Za pregled je potrebno izstaviti napotnico pod stopnjo nujnosti »zelo hitro«.

Zahvala:

UKC Maribor se iskreno zahvaljuje podjetjem:

 CETIS, d.d. za donacijo 800 kosov zaščitnih mask, tipa FFP2.

– ORCA ENERGIJA, d.o.o. za donacijo finančnih sredstev v višini 1.500,00 EUR.

Krvodajalska akcija:

Na spodnji povezavi posredujemo video in foto material današnje krvodajalske akcije, ki je bila tudi vijolično obarvana. Ta teden je namreč potekala akcija Vijol’čna kri, ki jo organiziramo v sodelovanju z NK Maribor in Rdečim Križem Maribor. V tednu vijolične akcije (ponedeljek, torek in četrtek) je kri darovalo 97 krvodajalcev, zbrali smo 50440ml krvi. Izjave so podali izr. prof. dr. Matjaž Vogrin, dr. med. (strokovni direktor UKC Maribor), Bojana Bizjak, dr. med. (predstojnica Centra za transfuzijsko medicino, UKC Maribor) in Metod Dolinšek (sekretar Območnega združenja Rdečega križa Maribor). Prilagamo nekaj splošnih kadrov in fotografij. Video material je v surovem stanju, pripravljen na montažo. Snamete ga lahko v prihodnjih 7 dneh na tej povezavi: https://we.tl/t-QxAjtjIdE3. Krvodajalske akcije sicer potekajo vsak ponedeljek, torek in četrtek med 7.30 in 12.00 uro na novi zunanji lokaciji, Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Maribor (Trg Miloša Zidanška 3, 2000 Maribor). Krvodajalce bomo tudi v prihodnje vabili preko sms vabila, v katerem jih bomo prosili za povratni klic za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje. Krvodajalce, ki se sami odločijo za prihod naprošamo, da pred prihodom na krvodajalsko akcijo vedno pokličejo za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje Telefonski številki Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor: 041 320 796 ali 02 321 22 71.

Klicni center UKC Maribor za informacije o Covid-19:

Za več informacij o Covid-19 lahko pokličete na telefonsko številko UKC Maribor 031 653 929, vse dni v tednu, med 7:00-22:00.

Center za odnose z javnostmi in marketing – COJM
Univerzitetni klinični center Maribor
Ljubljanska ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija

3. 4. 2020

Avtor

Administrator